Hakkari'de Kar Yağışı Altında Basın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Kar Yağışı Altında Basın Açıklaması

Hakkari\'de Kar Yağışı Altında Basın Açıklaması

Hakkari Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Halkın Demokrasi Partisi (HDP) Berkin Elvan ve son günlerde HDP’ye yapılan saldırıyı kar yağışı altında düzenledikleri bir basın açıklaması ile kınadı.

13.03.2014 15:35

Hakkari Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Halkın Demokrasi Partisi (HDP) Berkin Elvan ve son günlerde HDP'ye yapılan saldırıyı kar yağışı altında düzenledikleri bir basın açıklaması ile kınadı.

Bulvar Caddesi üzerinde düzenlenen basın açıklamasına BDP Eş Genel Başkanı Yardımcısı Hamit Geylani, BDP İl Başkanı Mustafa Miraz Çallı, HDP İl Başkanı Rahmi Temel, Belediye Başkan adayları eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Aniden etkisini gösteren lapa lapa kar yağı altında basın açıklaması okuyan BDP Hakkari İl Başkanı Mustafa Miraz Çallı, "Buradan Türkiye'nin batısına seslenmek istiyoruz. Yaklaşık bir yıldır, Türkiye'ye cenazeler gelmemektedir. Ancak bu barış müzakereleri sayesinde olmuştur. Bunu muhafaza etmek sadece Kürt halının boynunun borcu değildir. Türkiye'nin batı yakası, Kürtlerin Türkiye'nin batısında yaptıkları siyasete sahip çıkmak yükümlülüğü altındadır. Bakın buralarda bugün hangi ideoloji hangi inanç hangi felsefeye sahip olursa olsun, her parti her şahıs her grup özgürce siyasetini yürütebilmektedir. Biz aynı sorumluğu aynı kararlılığı aynı mücadeleyi Türkiye'nin batı yakasında bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kalabalık basın açıklamasının ardından dağıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Kar Yağışı Altında Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement