Hakkari'ye Modern Laboratuar Kuruluyor - Son Dakika
Güncel

Hakkari'ye Modern Laboratuar Kuruluyor

Hakkari\'ye Modern Laboratuar Kuruluyor

Behçet DALMAZ/HAKKARİ,(DHA)-HAKKARİ Üniversitesi bünyesinde Araştırma ve Uygulama Laboratuarı açılıyor.

17.08.2012 12:32

Behçet DALMAZ/HAKKARİ,(DHA)-HAKKARİ Üniversitesi bünyesinde Araştırma ve Uygulama Laboratuarı açılıyor. Kalkınma Bakanlığı tarafından 5 milyon TL destek alan laboratuar hizmete girdiğinde Hakkari'de ilk defa mineral, toksin, mikrobiyolojik kalıntı, fiziksel ve kimyasal analizler, kömür, akaryakıt, maden ve yapı analizleri yapılabilecek.

Üniversiteye bağlı olarak hizmet verecek olan ve inşaatı Kıran Mahallesi'nde süren laboratuar, önümüzdeki yıl hizmete girecek. Kalkınma Bakanlığı tarafından 5 milyon TL ile desteklenen ve ileri teknolojinin kullanılacağı laboratuarda, birçok analiz yapılabilecek. Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, laboratuarın Hakkari için önemli bir birim olduğunu söyledi.

LABORATUVAR SONUÇLARI ARTIK BEKLENMEYECEK

Arıştırma Laboratuarının Koordinatörlüğünü yapan Hakkari Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevin Akdura ise bölgedeki bir çok kurumun analiz sonuçlarının artık Hakkari'de çok kısa sürede yapılabileceğini söyledi. Akdura, "Laboratuar sadece üniversiteye değil çevre illerdeki kamu kuruluşlarına ve sanayici kuruluşlara da hizmet verecek. Bu kapsamda Hakkari Üniversitesi'nin bölgedeki sanayici kuruluşları, STK'lar, kamu kurum kuruluşları ile diyalog ve işbirliği artacaktır. İthalat ve ihracatta gerekli olan analiz raporları hızlı ve doğru bir şekilde yapılacak. Hakkari, İran ve Irak ülkelerine sınır olması nedeniyle bu ülkelerden kaçak hayvan, sağlıksız sebze, meyve ve diğer gıda maddeleri ucuza geliyor. Bunların analizleri de kısa sürede yapılıp duruma müdahale edilebilecek. Ayrıca ilin coğrafi konumundan dolayı nüfusu az olmasına rağmen ciddi anlamda hava kirliliği problemi söz konusu. Başta kömür olmak üzere akaryakıt analizleri yaparak, hava kirliliğine neden olan kömür ve akaryakıtı da engelleyeceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'ye Modern Laboratuar Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement