Hakkarili Gençlerin Yeni Mekanı "Gençlik Merkezi" - Son Dakika
Güncel

Hakkarili Gençlerin Yeni Mekanı "Gençlik Merkezi"

Hakkarili Gençlerin Yeni Mekanı "Gençlik Merkezi"

Yoksulluk ve işsizlik sıralamasında Türkiye'nin en geri kalmış illerinden biri olan Hakkari'de, gençlik merkezi tarafından açılan kurslarda gençler boş zamanlarını kahve yerine sosyal etkinliklerle değerlendiriyor Gençlik ve Spor İl Müdürü Güldal: "Kurslarımızın amacı, gençlerimizin daha sosyal ve aktif.

15.12.2013 11:39

NEVZAT TAŞ - Yoksulluk ve işsizlik sıralamasında Türkiye'nin en geri kalmış illerinden biri olan Hakkari'de, gençlik merkezi tarafından açılan kurslarla gençlerin boş zamanlarını kahve yerine sosyal etkinliklerle değerlendirmesi sağlanıyor.

Yıllardır terör ve şiddet olayları nedeniyle gelişmeyen, bu sebeple Türkiye'nin gelişmişlik sıralamasında en geride yer alan kenti olan Hakkari'de, çözüm sürecinin etkisiyle sosyal yaşam alanında da önemli gelişme yaşanıyor.

İşsizliğin en önemli sorunlardan biri olduğu kentte, gençlerin boş zamanlarını değerlendirerek topluma daha yararlı bireyler olmalarını sağlamak isteyen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, gençlik merkezi faaliyetleri kapsamında açtığı keman, gitar, bağlama, resim, satranç, yabancı dil, fotoğrafçılık, mozaik, vitray, cam seramik, ebru, ahşap boyama ve KOSGEB girişimcilik gibi kurslarla gençlerin gizli kalmış yeteneklerinin ortaya çıkarılmasını ve girişimcilik yönlerini geliştiriyor.

Zamanlarını kahve köşelerinde öldürmek yerine katıldıkları kurslarda değerlendirmek isteyen Hakkarili gençler, haftada 8 saat süren eğitimlere büyük ilgi gösteriyor.

Eğitimlerin ardından gençlik merkezinde bilardo ve masa tenisi oynayarak stres atan gençlerin ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, daha önce gençlik merkezinin bulunduğu yerin fiziki yapı olarak çok uygun olmadığından hedeflerine ulaşamadıklarını söyledi.

"Amacımız gençlerin önünü açmak"

Bu yıl hizmete açılan yeni binada 15 ayrı kurs programı hazırladıklarını ve şu ana kadar kurslara 400'ün üzerinde müracaat yapıldığını vurgulayan Güldal, şöyle konuştu:

"Kurslarımız yeni başlamasına rağmen büyük ilgi görüyor ve biz gelen tüm talepleri karşılayacağız. İlimizde gençlerin gidip zamanlarını değerlendirebileceği alanlar yok. Biz gençlerimize burada güzel ve nezih bir ortamda güzel kurslar açtık ve yeni kurslarda açmayı planlıyoruz.

Kurslarımızın amacı, gençlerimizin daha sosyal ve aktif  olmaları, kendilerini ifade edebilmeleri, gizli kalan yeteneklerini ortaya çıkarmaları ve en önemlisi boş zamanlarını iyi değerlendirmeleridir. Katıldıkları kursları başarı ile bitiren gençlerimize sertifika vereceğiz. Özellikle KOSGEB girişimcilik kursuna büyük talep var. Girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayan gençlerimiz alacakları sertifika ile kendi iş yerlerini bile kurabilecekler. Bu bizce çok önemlidir" dedi.

"Hakkarili gençler için önemli bir fırsat"

Bağlama kursuna katılan gençlerden Serhat Kurt, daha önce kentte değişik mekanlara giden gençlerin büyük bir kısmının, gençlik merkezinde açılan kurslara katılarak zamanlarını değerlendirdiklerini ifade etti.

Açılan kurslar sayesinde yıllarca hayalini kurdukları çalışmaları yapma imkanı bulduklarını anlatan Kurt, şunları kaydetti:

"Ben bağlama çalmayı çok istiyordum. Bu nedenle bağlama kursuna katıldım. Gençlik merkezinin biz gençlere böyle bir imkan sağlaması çok güzel. Hakkarili gençler için çok güzel bir faaliyet merkezi burası. Buradan çok memnunuz. Derslerden sonra sıkılmamak için burada bilardo veya masa tenisi de oynayabiliyoruz. Bütün Hakkarili gençlerin buradaki kurslara katılarak vakitlerini değerlendirmelerini bekliyoruz. Bizlere bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür ediyoruz."

Hakkarili gençlerin yararlanması için birçok dalda kurs açan, uzmanlardan eğitim alma imkanı sunan gençlik merkezine teşekkür eden Asiye Duman da kursa katıldığı için mutlu olduğunu dile getirdi.

Duman, merkezde çok güzel bir ortam olduğuna değinerek, "Kursta ilk dersimizi yaptık gayet güzel geçti. Bütün gençleri buraya bekliyoruz. Bizlere bu tür ortamları oluşturan büyüklerimize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkarili Gençlerin Yeni Mekanı 'Gençlik Merkezi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement