Halep'e Yol Açın" Kampanyası - Son Dakika
Son Dakika Logo

Halep'e Yol Açın" Kampanyası

15.12.2016 17:04

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca düzenlenen "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında malzeme yüklü 33 tır, Suriye'ye gitti.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca düzenlenen "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında malzeme yüklü 33 tır, Suriye'ye gitti.

Suriyeliler için içerisinde gıda malzemesi, battaniye ve kıyafetlerin bulunduğu tırlar, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geldi.

Tırlar, konvoy halinde Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçerek İdlib'e doğru hareket etti.

Suriye'ye geçen tırların birinin dorsesine yapıştırılmış notlar dikkati çekti. İstanbul Çamlıca İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından toplandığı öğrenilen yardımları taşıyan tırda, Arapça ve Türkçe yazılmış "Türkiye Halep el ele" ve "Allah yardımcınız olsun" gibi notların yer aldığı görüldü.

İHH Suriye Çalışmalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Kavaktan, yaptığı açıklamada, kampanya çerçevesinde bine yakın tırın Türkiye'nin birçok yerinden yola çıktığını belirtti.

Şu an itibarıyla Hatay'a ulaşan 33 tırın Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçtiğini ifade eden Kavaktan, "Pazartesi gününden bu yana 100 tırımızı Suriye'ye geçirmiş olduk. Araçlarda battaniye, çadır, un, çeşitli gıda malzemeleri, kışlık elbiseler gibi muhtelif malzemeler var." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halep'e Yol Açın' Kampanyası - Son Dakika


Advertisement