"Halkımızın Öcalan'a Güveni Sonsuzdur" - Son Dakika
Güncel

"Halkımızın Öcalan'a Güveni Sonsuzdur"

"Halkımızın Öcalan\'a Güveni Sonsuzdur"

BDP Bitlis Milletvekili Zenderlioğlu, Barış Süreci ile ilgili atılan tüm adımları kutsal olarak nitelendirdiklerini söyledi.

04.02.2013 14:53  Güncelleme: 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da konuşan BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Barış Süreci ile ilgili atılan tüm adımları kutsal olarak nitelendirdiklerini belirterek, "3.5 milyon Kürd'ün, kendine lider olarak kabul ettiği Abdullah Öcalan'ı, İmralı'da temsilcisi olarak önderi olduğunu, resmi belgelerle TBMM'ye sunmuşlardı. Dolayısıyla halkımızın güveni sonsuzdur. Onun doğru yapabileceğine inancımız tamdır" dedi.

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, geçen aylarda merkez Yıldırım İlçesi Yavuzselim Mahallesi'nde meydana gelen olaylarda tutuklanarak cezaevine konulan ve açlık grevinde bulunan mahkumları ziyaret etti. Mahkumların açlık grevi eylemlerini 19 gündür sürdürdüklerini belirten Zenderlioğlu, görüşmelerin ardından bugün itibariyle eylemlerini sonlandırdıklarını açıkladı.

Daha sonra yürütülen barış süreci ile ilgili değerlendirmede bulunan Zenderlioğlu, bu süreci önemsedikerini ve atılan adımların kutsal olduğuna inandıklarını bildirdi. Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, şöyle konuştu:

"Bizim her şeyimiz 3.5 milyon Kürt kendine lider olarak kabul ettiği Abdullah Öcalan'ı, İmralı'da temsilcisi olarak önderi olduğunu, resmi belgelerle TBMM'ye sunmuşlardı. Dolayısıyla halkımızın güveni sonsuzdur. Onun doğru yapabileceğine inancımız tamdır. O vesile ile atılan her adımın yanında olacağımızı belirtiyor ve inanıyoruz. İnanç ve güven önemlidir. Birine güvenmiyorsanız kim olursa olsun o güvensizlik insanda bazı tahribatlar yaratır. En kötü şey güvensizliktir. Öteden beri Kürtler'e dayatılan şey güvensizlik olayıdır. Geçmişte biliyoruz iki Kürt'ü bir araya getirmek çok zor bir olaydı ama bugün milyonlarca Kürt biraradadır. Onun için bu süreçten umutluyuz. Bu sürecin hassasiyetleri de gözönünde alınarak inşallah umut ediyoruz ki güzel bir barış ile sonuçlansın. Bizim de doğal olan haklarımıza kavuşalım."

CHP MİLLETVEKİLİ GÜLER'E TEPKİ

CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in sözlerini de eleştiren Zenderlioğlu, hiçbir milletin birbirinden üstün olmadığını ifade ederek, kafatasçı anlayışı lanetlediklerini kaydetti. Mahmut Esat Bozkurt'un 1930'lu yıllarda söylediği sözleri de eleştirdiklerini ifade eden Zenderlioğlu, "Bu ülkede Kürtler'i kast ederek, 'Onların tek bir görevi vardır. Diz çökmek ve köle olarak kendilerini idame ettirmekten başka şansları yoktur. Bunu kabul ederlerse vardırlar, kabul etmezlerse yokturlar'. Ağrı isyanında 'Mezara gömdük' diyorlardı. Bu mezar bugün çatladı ve boy verdi, atılan tohumları görüyoruz. Onun için Kürtler ile Türkler 1000 yıldır beraber yaşadı. 1000 yıl daha beraber yaşayacakları umudunu yaşıyoruz" dedi.

ST,FK(FK/İD) - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Halkımızın Öcalan'a Güveni Sonsuzdur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement