Harşit Çayı Buz Tuttu - Son Dakika
Güncel

Harşit Çayı Buz Tuttu

Harşit Çayı Buz Tuttu

Gümüşhane’den doğarak Karadeniz’e dökülen ve Türkiye’nin en hızlı akan çaylarından olan Harşit Çayının bazı kesimleri tamamen buz tuttu.

24.12.2013 10:35

Gümüşhane'den doğarak Karadeniz'e dökülen ve Türkiye'nin en hızlı akan çaylarından olan Harşit Çayının bazı kesimleri tamamen buz tuttu.

Gümüşhane'de geçtiğimiz haftalarda etkili olan kar yağışının ardından meydana gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte yüksek köylerdeki yan derelerin ardından Türkiye'nin en hızlı akan çaylarından olan 160 kilometre uzunluğundaki Harşit Çayının Gümüşhane şehir geçişindeki bazı bölümleri buz tuttu.

Harşit Çayının buz tutmasının hava sıcaklığının geceleri eksi 15 derecelere kadar düştüğü Gümüşhane'de havanın ne kadar soğuduğunun bir göstergesi olduğunu ifade eden Hamza Kural (44), İnönü ve Karşıyaka mahallesi arasında ki kesimde Harşit Çayının buz tuttuğunu söyledi. Kural, "Yine de buna da şükür. Erzurum'da eksi 30, Ağrı'da eksi 32, 33'leri görüyor insanlar. Gündüzleri güneşin etkisi ile biraz ısınıyor hava." dedi.

Harşit Çayının önceki yıllarda da buz tuttuğunu hatırlatan Kural, "Şehri ortadan ikiye bölerek derin bir vadi oluşturan Harşit çayı önceki yıllarda da buz tutuyordu ama bu yıl hem daha geniş çaplı hem de daha uzun süreli buz oldu" diye konuştu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Harşit Çayı Buz Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement