Havalimanı'nda Oy Kullanılmaya Başlandı - Son Dakika
Güncel

Havalimanı'nda Oy Kullanılmaya Başlandı

Havalimanı\'nda Oy Kullanılmaya Başlandı

Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin 7 Haziran'da yapılacak Genel Seçim için gümrük kapılarında oy verme işlemi bugün sabah saat 08.00'de başladı.

08.05.2015 10:14

Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin 7 Haziran'da yapılacak Genel Seçim için gümrük kapılarında oy verme işlemi bugün sabah saat 08.00'de başladı. Atatürk Havalimanı'nda geliş katında 7, gidiş katında 5 olmak üzere toplam 12 sandıkta vatandaşlar oylarını kullanmaya başladı.

Vatandaşlar pasaportlarını ve kimliklerini sandık görevlisine vererek önce oy pusulasını alıyorlar. Bu arada varsa cep telefonlarını oy sandığının üstüne bırakıp kulübeye girerek tercihlerini yapıyorlar ve daha sonra oylarını atıyorlar.

TOPKAPILI MUHARREM İLK OYU KULLANDI

Atatürk Havalimanı'nda sabah 08.00'de başlayan oy vermede Danimarka'da 50 yıldır yaşayan ve Petrol kulelerinde görev yapan Topkapılı Muharrem Aydın kullandı ve

" Danimarka'ya ilk gidenlerdenim. Tam 50 yıldır oradayım. Petrol kulelerinde kaynakçı olarak çalıştım. Tek arzum şu politikacılar bir birleriyle harp etmesin. Türkiyemizi düşünsünler. Çünkü Avrupa bizimle uğraşıyor. Çok fena uğraşıyorlar. Birbirleriyle kavga etmesinler. Beş kardeş güzel bir seçim. Silah zoruyla değil. Aklımızı kullanacağız. Silah baskınıyla kullanmayacağız. Demokratik olarak alt yapımız artık düzelsin. Oyumu kullanabilmek için tatilimi ona göre ayarladım. Vatanımı da özledim, çocuklarım Danimarka'da. Kopenhpag'a ilk camiyi yapan da benim oğlum Metin Aydın'dır. Onlar bizi yukardan görüyorlar. Halbuki biz onların topunu besleriz. Onlar bize şimdi kamçı sallıyor" dedi.

Almanya'da cerrahi malzemeler satan Mahmut Timur ise, " Ufak bir işim vardı İstanbul'da. Şansımıza bugün sandıklar açıldı, oyumuzu da kullandık geri gidiyoruz. Almanya'da cerrahi malzemeler işiyle uğraşıyorum. Hayırlı olsun" dedi.

Gönül Yıldız ise, " İngiltere'de yaşıyorum, mutluyum hayırlı olsun diyorum " derken oy kullanmasının tesadüf üzerine arkadaşının uyarısıyla gerçekleştiğini söyledi.

Özgür ve Esra Altun çifti ise Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katında  bebekleri Umut ile oy kullandılar. Özgür Altun geldikleri seçim masası önünde " Romanya'da yaşıyoruz. Bu seçimlerin vatana millete hayırlı olmasını istiyorum. Milletimiz için hayırlı olacak hangi ise irade kime karar verecekse onun hükümet kurmasını iktidar olmasını istiyoruz. Hayırlı olur inşallah" diye konuştu. Sınır kapılarında oy verme işlemi 7 Haziran 2015 Pazar günü saat 17.00'de sona erecek. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Havalimanı'nda Oy Kullanılmaya Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement