Hayata Destek Evi Kapılarını Bugün Açıyor - Son Dakika
Güncel

Hayata Destek Evi Kapılarını Bugün Açıyor

Hayata Destek Evi Kapılarını Bugün Açıyor

Şanlıurfa halkı ile Suriyeli mültecilerin kaynaştırmak ve birlikte paylaşımlarda bulunabilmek için Hayata Destek Evi bugün kapılarını hizmete açacak.

19.08.2014 13:19

Süleymaniye mahallesindeki Hayata Destek Evi, bugün resmi açılışını gerçekleştiriyor. Hayata Destek Derneği'nin AAR Japan ve Açık Toplum Vakfı işbirliğiyle, 1 Mayıs 2014 itibariyle yürüttüğü ve kamp dışında yaşayan Suriyeli mülteciler ile Şanlıurfa halkının faydalanacağı toplum merkezi, Hayata Destek Evi, 19 Ağustos bugün düzenlenecek resmi açılışla kapılarını açıyor.

Psiko-sosyal ve eğitsel aktiviteler aracılığıyla yerel halk ve Suriyeli topluluklara ulaşılarak, günlük hayatta kullanılacak becerileri beraberce öğrenme fırsatı sunulacak. Hayata Destek Evi aynı zamanda, Şanlıurfa'da kamp dışında yaşayan Suriyeli mülteciler için sağlık ve eğitim gibi temel hizmetlere yönlendirici bir merkez haline gelmeyi amaçlıyor.

Hayata Destek Evi proje yöneticisi Zeyneb Gültekin, "Hayata Destek Evi'nin başlıca amacı, krizden etkilenmiş çocuk ve yetişkinlere kendilerini güvende hissedebilecekleri bir ortam sağlayarak Şanlıurfa halkı ile Suriyeli mültecilerin bir araya geldiği, birbirlerini tanıyarak ortak paylaşımlarda bulunabildikleri faaliyetler gerçekleştirmek" diye belirtti.

Hayata Destek Evi, her hafta salıdan cumaya dil sınıfları, bilgisayar, müzik, el sanatları, kuaförlük dersleri ile erkek, kadın ve gençlerin katılımına açık çeşitli kulüpler ile faaliyetlerini yıl boyu sürdürecek.

Bugün Süleymaniye mahallesindeki Hayata Destek Evi'nde düzenlenecek olan resmi açılış, Japonya Büyükelçisi Yutaka Yokoi, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celalettin Güvenç, AAR Genel Sekreteri Mr. Yoshiteru Horie ve Hayata Destek Derneği Genel Direktörü Sema Genel'in katılımıyla gerçekleşecek.
(Kaynak:Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Hayata Destek Evi Kapılarını Bugün Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement