Hdp'li Atalan: Mardin Valiliği'ndeki Eylemimiz Etkili Oldu - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Atalan: Mardin Valiliği'ndeki Eylemimiz Etkili Oldu

Hdp\'li Atalan: Mardin Valiliği\'ndeki Eylemimiz Etkili Oldu

Hdp Mardin Milletvekili Ali Atalan 2 milletvekili arkadaşıyla, dün Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ile görüşemeyince, Özel Kalem Müdürlüğü'nde yaptıkları oturma eyleminin sonuç verdiğini söyledi.

10.12.2015 12:27

Hdp Mardin Milletvekili Ali Atalan 2 milletvekili arkadaşıyla, dün Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ile görüşemeyince, Özel Kalem Müdürlüğü'nde yaptıkları oturma eyleminin sonuç verdiğini söyledi. Bu durumun Meclis Genel Kurulu'nda dile getirilmesinden sonra vali ile görüştüklerini belirten Atalan, Nusaybin'de dün akşam sokağa çıkma yasağının kalkmasında bu görüşmenin de etkisi olduğunu iddia etti.

Mardin'in Nusaybin İlçesinde yürütülen operasyonlar ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçede bir süredir bulunan HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat ve Ağrı Milletvekili Bedran Öztürk, aradıkları Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'ın telefonlarına çıkmaması ve kendilerine geri dönmemesi üzerine dün saat 13.00'de Mardin Valiliğe gitti. Özel Kalem Müdürlüğünde Vali ile görüşmek istediklerini belirten HDP'li vekillere, iddiaya göre randevularının olmadığı söylendi. Bunun üzerine Milletvekili Ali Atalan, özel kalemde 2 milletvekili arkadaşı ile çektirdiği fotoğrafı, "Nusaybin abluka dolayısıyla Valinin görüşmeme tavrına karşı Mardin valiliğine girdik, görüşmeyinceye kadar çıkmıyoruz" notu ile sosyal medya hasabından paylaştı. HDP Grup Başkan vekillerini de yaptıkları eylemden haberdar eden HDP'li Ala Atalan, arkadaşları ile oturmaya devam ettiler.

MECLİS GENEL KURULUNDA DİLE GETİRİLDİ

HDP'li 3 milletvekilinin Mardin Valiliği Özel Kalem Müdürlüğündeki oturma eylemleri sürerken, HDP milletvekilleri Meclis Genel Kurul'da Mardin Valisi'nin randevu taleplerine cevap vermediklerini ileri sürerek Başkanlık kürsüsüne yürüdü. Burada konuşan HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, "Atanmış bir vali, seçilmiş milletvekilini muhatap almama terbiyesizliğini ve basiretsizliğini gösteriyor. Konuştuğumuz bu dakika itibarıyla da Mardin Valisi aynı basiretsiz ve terbiyesiz tutumu sergilemeye devam ediyor. 2 gündür Mardin'de olan milletvekillerimiz Ali Atalan, Mizgin Irgat ve Berdan Öztürk, Mardin Valisi ile görüşme talebinde bulunmalarına rağmen kendilerine, bu saate kadar, herhangi bir randevu verilmemiştir" dedi. Hükümet adına konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, "Şu anda Valinin odasında sizin milletvekilleriniz ile Mardin Valisi görüşüyor, ayıptır ayıp" demişti.

HDP'Lİ ATALAN: VALİ 4 SAAT SONRA BİZİMLE GÖRÜŞTÜ

Mardin Valiliğinde yaptıkları eylemi değerlendiren HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, defalarca Mardin Valisini aradıklarını ancak, çeşitli gerekçelerle yanıt alamadıklarını ve son çare olarak dün saat 13.00'de Valiliğe 2 vekil arkadaşı ile gittiğini belirterek, "Bizim yaptığımız sadece Mardin Valisi değil, bu tavır içinde olan bütün Valilere yönelik bir eylem biçimiydi. Eylemimizden Grup Başkanvekillerimizi bilgilendirdik ve valiliğe gittik. Yaklaşık 4 saat oturduktan sonra Mardin Valisi ile görüştük. Mecliste yaşanan tartışmalar Vali'nin bizimle görüşmesinde etkili oldu. Vali bizimle görüşmeseydi gece, gündüz orada oturmaya devam edecektik. Sayın Vali'nin bizimle görüşmesi yaklaşık 1.5 saat sürdü ve Nusaybin'de dün akşam sokağa çıkma yasağının kalkmasında bu görüşmenin etkisi olduğunu düşünüyordum. Sorunları diyalog ve müzakere ile çözmek için diyalog kanallarının açık olması ve işletilmesi gerektiğine inanıyorum" diye konuştu. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Atalan: Mardin Valiliği'ndeki Eylemimiz Etkili Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement