HDP'li Altan Tan: Beştepe'ye Giden Akrabalarım İçin Utandım - Son Dakika
Güncel

HDP'li Altan Tan: Beştepe'ye Giden Akrabalarım İçin Utandım

"HDP'siz bir Çözüm Süreci mümkün değil" ifadesini kullanan Tan, Cumhurbaşkanlığına çağrılan kanaat liderlerinin arasında kendi akrabalarının olduğunu söyledi.

09.11.2015 13:22  Güncelleme: 16:03

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM'de milletvekili kaydı yaptıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başkanlık sisteminin tartışılabileceğini ifade eden Altan Tan, "Ama tek adamlığa, diktatörlüğe, otoriterliğe yol vermeyiz, izin vermeyiz." dedi.

Tan, çözüm süreci konusunda Cumhurbaşkanlığı'na giden kişiler içinde akrabalarının olmasını "Utandım!" sözleriyle değerlendirdi.

"SAVAŞ OYUNUNA GİRİLMESEYDİ..."

Tan, "Bu savaş oyununa girilmeseydi ve demokratik mücadeleye devam edilseydi, 7 Haziran seçimlerine kadar gösterilen sabır devam ettirilseydi, 15-20 gün sonra AKP'nin savaş stratejisi boşa çıkarılabilirdi." dedi.

"PARTİDEKİ AK SAÇLILAR DEMİRTAŞ'A DESTEK VERMEDİ"

"PKK neden böyle bir savaş oyununa girdi?" sorusu üzerine Tan, "Biraz daha zaman geçtikten sonra belki daha soğukkanlı değerlendirmeler olur. Sayın Demirtaş, PKK'ya 'amasız, fakatsız savaşı durdurun.' çağrısında bulundu. Demirtaş'ın o noktada bir yanlışının olduğunu düşünmüyorum. Partideki ak saçlılar, bu çağrıya genel başkanın daha yanında durarak ses verseydiler daha güçlü bir şekilde bunu önleyebilirdik, bu çağrı yerini bulabilirdi." diye konuştu.

"AKRABAM OLANLAR DA VAR, UTANDIM"

"HDP'siz bir Çözüm Süreci mümkün değil" ifadesini kullanan Tan, şöyle devam etti:

"(HDP ile de İmralı ile de konuşmam) diyorsan kiminle konuşacaksın? Cumhurbaşkanlığına gelen insanların bir kısımını gördüm, içlerinde akrabam olanları da var, utandım. Bölgede hiçbir etkinliği olmayan bazı şahıslar ve bazı korucu başları... Eğer süreci bu şahıslarla götüreceksen buyur götür. Nereye götüreceksin? Hiçbir yere götüremezsin."

"DİKTATÖRLÜĞE İZİN VERMEYİZ"

Tan, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili de "Şu anki sistemden daha kötü bir başkanlık sistemi var mı Erdoğan'ın kullandığı yetkiler itibaryla? Şu an fiilen uygulanıyor zaten. Başkanlık, yarı başkanlık veya parlamenter sistem, bütün bu sistemleri tartışırız. Şuna 'evet' deriz değil, tamamını tartışırız ama tek adamlığa, diktatörlüğe, otoriterliğe yol vermeyiz, izin vermeyiz." diye konuştu.

HDP\'li Altan Tan: Beştepe\'ye Giden Akrabalarım İçin Utandım
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel HDP'li Altan Tan: Beştepe'ye Giden Akrabalarım İçin Utandım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (41)

  • ...Erbaa...: BU HAİN HDP LİLER ÜLKEYİ TERK ETSİN....TERÖR BİTER... 41 11 Yanıtla
  • Zeynep...: Hemşehrin ve maalesef uzakta olsa akraban olduğum için ben ve ailem de senin durduğun yerden utanıyoruz. Biz bunu görsel ve yazılı basinda senin gibi açıklama fırsatı bulamıyoruz... 35 10 Yanıtla
  • nazmi: Akrabaların da senden utanıyordur bu ırkçı HDP den bir fayda gelmez..çözüm halktadir 29 13 Yanıtla
  • sinan: kandile gidip diz çök Türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanı makamına gidilince utan yazıklar olsun sanaki bu devletin maaşını alıp boğazından geçiriyosun aldığın paranın bir kuruşunu helal etmiyorum haram olsun inşallah öbür dünyada hesap vereceksiniz allah şimdiden ızdırabınızı artırsın 30 8 Yanıtla
  • kan: pkk lı her kürt ölümü tadacaktır 27 9 Yanıtla
  • BEN CEVAP YAZMAM BAŞLIK ATARIM : sen karayılanın ayağına giderkende ben utandım yemininden dolayı 28 7 Yanıtla
  • Kürdo: Bizde senin Türkiye de yaşamandan utanıyoruz 25 10 Yanıtla
  • Diyarbakirli: Hocasin ama su dustugun durumdan kurtuldun konus dinsuz 27 8 Yanıtla
  • One way: Sen diktatörlük görmemişsin bu kadar insan oy vermiş onlara saygın olsun pkk nın izni olmadan tuvalete gidemiyorsunuz konuşuyorsun ezberleme slogan laflar 17 16 Yanıtla
  • Osmanlı: Bunları kandilde çaycı yapmazlar ama burda adam sayiyorlar 21 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement