Hem Beldesi Hem de Kadınlar İçin Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Hem Beldesi Hem de Kadınlar İçin Çalışıyor

Hem Beldesi Hem de Kadınlar İçin Çalışıyor

Kırklareli'nin Kavaklı beldesinde, iki dönemdir erkek adaylarla yarışarak belediye başkanlığını kazanan İnci Tunç, kadınların siyasette daha fazla yer alması için çaba harcıyor Tunç: "Kadınlar, belediye başkanlığı görevini daha iyi yapıyor.

17.01.2014 12:34

ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli'nin Kavaklı beldesinde, iki dönemdir erkek adaylarla yarışarak belediye başkanlığını kazanan İnci Tunç, kadınların siyasette daha fazla yer alması için çalışıyor.

Yaklaşık 5 bin nüfuslu Kavaklı beldesinde yaptığı çalışmalarla vatandaşların sevgisini kazanan Tunç, kadınlarla sık sık bir araya gelerek sohbet ediyor.

Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kavaklı halkına hizmet etmekten son derece mutlu olduğunu söyledi.

Köy görünümünde olan beldeyi 2004 yerel seçimlerinden bu yana hak ettiği yere getirmeye çalıştığını belirten Tunç, Trakya'nın tek kadın belediye başkanı olmanın kendisini gururlandırdığını ifade etti.

Tunç, Türkiye'deki kadınların siyasette aktif rol alması gerektiğini vurguladı. Kadınların siyasette fazla yer bulamadığını dile getiren Tunç, şöyle konuştu:

"Türkiye'de kadınların siyasetteki yeri maalesef az. Trakya'da 10 yıldır kadınlara öncülük yapmaya çalışıyorum. Kadınlar siyasette sanki biraz çekingen duruyorlar. Kadınlarımız biraz istekli ve kararlı olursalar siyasette yer alabilirler. Siyasetin her kademesinde kadınlarımız yer almalı. 2004 yılından önce Kavaklı'da kadınlarımız siyasetle hiç ilgilenmemiş. Kadınlar eşlerinin, 'Şu adaya, bu adaya oy vereceksin' sözüyle sandığa gitmiş. Göreve geldiğimden bu yana kadınlarla daha çok bir araya geliyor ve konuşuyoruz. Kadınlarımız artık siyasette daha fazla yer alacak."

"Kadınlar belediyecilikte daha başarılı"

Tunç, 30 Mart yerel seçimlerinde de aday olacağını, belediyeciliğin kadınların yapması gereken işlerden biri olduğunu düşündüğünü vurguladı.

Belediyeyi "evi gibi" gördüğünü belirten Tunç, "Kadınlar, belediye başkanlığı görevlerini daha iyi yapıyor. Belediyecilik aslında kadınların işi. Belediyeyi evim gibi düşünüyorum. Kadınlar nasıl evlerinin her işleriyle ilgileniyorlarsa, belediye işleriyle de o şekilde ilgilenirler. Kadınlar temizlik ve ekonomiye çok dikkat ederler. Bu yüzden kadın belediye başkanlarının sayısı artmalı" diye konuştu.

Tunç, 10 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü, beldede park yapımı, kütüphane açmak, araç filosunu yenilemek, asfalt, doğal gaz gibi konularda çalışmalar yürüttüklerini, AB projeleriyle ilgilendiklerini kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hem Beldesi Hem de Kadınlar İçin Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement