'Her Şey Eskiz ile Başladı' - Son Dakika
Güncel

'Her Şey Eskiz ile Başladı'

\'Her Şey Eskiz ile Başladı\'

''Her Şey Eskiz ile Başladı'' bir kitaba dönüşüyor!

30.04.2013 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düşünün 90 kişiyi bir araya getirip, tek tek eskizlerini arayıp bulmalarını istemek ve Türkiye'nin birçok şehrinde ve en zoru da Amerika ve Avrupa'nın bazı şehirlerinde yaşayan tasarımcıların eskizlerine ulaşıp bir sergiye dönüşmesini sağlamak?

Bu zorlu çalışma 2011 yılında önce bir sergi haline geldi, şimdi ise bir kitaba dönüşüyor.

İster mimari, içmimari, mobilya ister bir moda ve endüstriyel ürün. Hepimizin yakından tanıdığı tasarımcıların yaratıcı becerilerinin somutlaşma başlangıcı olan eskizler artık bir kitapta toplanıyor. Birbirinden değerli 90 kadar Türk tasarımcısının eskiz çalışmaları çekmecelerden çıkıp, Yüksek İçmimar ve Tasarımcı Nursema Öztürk'ün öncülüğünde tasarım severlere ve ilham almak isteyen genç tasarımcılara sunuluyor.

Tüm tasarım disiplinlerinin ortak noktası olan eskizlerin en sade, en ilham verici hali ile bulunduğu 'Her şey Eskiz İle Başladı' kitabı en kısa zamanda raflarda yerini alacak.

Kitap çalışmasının başlangıcı, Nursema Öztürk'ün kurucusu olduğu Tasarım Parkı'nda en çok birlerin ve ilklerin anlamlı tarihi olan 2011 yılının ilk ayının 11'inde gerçekleştirilen 'Her şey Eskiz ile Başladı' eskiz sergisine dayanıyor. Tasarım profesyonellerinin eskiz defterlerini gün ışığına çıkaran sergi sonrası iki yıl hazırlığı devam eden kitap sayfaları arasında tasarımın bambaşka bir boyutu ile karşılaşılacak ve tasarımların ilk şekillenme süreçlerine tanık olabileceksiniz. Tasarımcılarının ürüne dönüşmeden önceki fikirlerle ve kalemle hayat bulan bu eskizler bir düşüncenin, önce fikir, ilham ve karalama şeklinde çalışma hallerini gösteriyor.

Nursema Öztürk kitap projesi hakkında; "Türkiye'deki tasarım dünyasına katkıda bulunmak adına uluslararası ve ulusal sergi ve workshoplar, düzenleyen Tasarım Parkı, Her Şey Eskizle Başladı sergisi ile fikirlerin kağıttaki izdüşümlerine, tasarımcıların ürünle ilk görsel buluşmasına tanıklık ederek kitap çalışmalarına başlamıştı. Sergideki eserlerinin her birini, açıklamaları ve tasarımcılarının tanıtımları ile beraber kitap haline gelmiş hali olan 'Her şey Eskiz ile Başladı' ile gelecek jenerasyonlara faydalanabilecekleri değerli bir kaynak yaratmayı hedefliyoruz. ' dedi.

Kitapta yer alan tasarımcılardan bazıları;

Atilla Kuzu,

Behruz Çinici

Can Yalman

Derin Sarıyer

Ece Yalım

Ela Cindoruk

Emre arolat

Erol Albayrak

Faruk Malhan

Koray Malhan

Mirzat Koç

Nevzat Sayın

Orhan Irmak

Oya Akman

Önder Küçükerman

Özlem Tuna

Seyman Çay

Sezgin Aksu

Ümit Altun

Yılmaz Zenger

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Her Şey Eskiz ile Başladı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement