Her şey EXPO 2020 İçin - Son Dakika
Son Dakika Logo

Her şey EXPO 2020 İçin

Her şey EXPO 2020 İçin
23.03.2012 14:59

Ak Parti İzmir milletvekilleri, İzmir'in EXPO 2020'yi alabilmesi için her fırsatta ülkelerin desteğini almaya çalışıyorlar.

Ak Parti İzmir Milletvekili Av. Hamza DAĞ mecliste ki dostluk gruplarının İzmir'in EXPO 2020 adaylık süreci açısından çok büyük önem taşıdığını ve bütün Ak Parti İzmir Milletvekilleri olarak her ortamda bunu gündeme getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Bangladeş Dostluk grubu üyeleri, Bangladeş Büyük elçisine iade-i ziyarette bulundular. Bangladeş dostluk grubu Başkanı Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider'in öncülüğünde gerçekleştirilen ziyarette, İzmir Milletvekilleri Av. Hamza DAĞ ve İlhan İşbilen'de hazır bulundu.

İzmir'in yanındayız

İzmir'in EXPO 2020 adaylığını da gündeme getiren İzmir Milletvekili Av. Hamza DAĞ, Bangladeş büyükelçisine EXPO 2020 sürecinde İzmir'e destek olmaları noktasında ricada bulundu. Türkiye ile dost ve kardeş ülke olduklarını belirten Bangladeş büyükelçisi Zülfikar Rahman, EXPO süreci ile ilgili İzmir'in adaylığına katkı koymaya hazır olduklarını ve EXPO'da kardeş ülke olmaya hazır olduklarını belirtti.

Türkiye Bizim için önemli

Bangladeş Büyükelçisi Zülfikar Rahman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2010 yılında Bangladeş'e gerçekleştirdiği ziyaretin kendileri için büyük önem taşıdığını vurguladığı konuşmasında şunları kaydetti: "Medeniyetlerin merkezi olan bir ülkede çalışmak benim için gurur kaynağı. Özellikle 2010 yılında gerçekleşen Başbakan'ın ziyareti, ilişkilerimizin gelişmesi açısından oldukça önemli bir yere sahip ve bizim için anlamı büyük. İşbirliğinin gelişmesi amacıyla ortak çalışma alanları belirleyerek ilişkilerimizi daha da güçlü kılabiliriz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Her şey EXPO 2020 İçin - Son Dakika


Advertisement