Hessen Heyeti'nden Konseye Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Hessen Heyeti'nden Konseye Ziyaret

Hessen Heyeti\'nden Konseye Ziyaret

Pala: "Bursa Kent Konseyi Modelini Avrupa'ya ihraç etmeyi düşünüyoruz"

19.05.2012 11:09

Bursa Kent Konseyi'ni ziyaret eden Almanya'nın Hessen eyaleti Türk Milletvekili Mürvet Öztürk ve beraberindeki heyet, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala'dan faaliyetler ile ilgili bilgiler aldı.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala'nın makamında kabul ettiği Almanya Hessen Eyaleti Milletvekili Mürvet Öztürk'e, Almanya Bursa Fahri Konsolos'u Sibel Cura Ölçüoğlu ve Yeşiller Partisi üyeleri ve belediye yöneticilerinden oluşan heyet eşlik etti. Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin ve Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Hacıoğlu'nın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Milletvekili Mürvet Öztürk, Ekim 2010 tarihinden bu yana Hessen Eyaleti ile Bursa arasında başarılı işbirliği gerçekleştirildiğini söyledi. İki şehir arasındaki ilişkilerin artırılması için sivil toplum kuruluşlarına da görevler düştüğünü söyleyen Öztürk, bu kapsamda Bursa Kent Konseyi'ni ziyaret ettiklerini ve çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını belirtti.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ise, iki ülke arasındaki dostluğun geliştirilmesi adına her türlü çalışmaya destek olacaklarını söyledi. Bursa Kent Konseyi çalışmaları hakkında bilgiler veren Pala, 4 meclis, 34 çalışma grubu ve yüzlerce gönüllüsü ile Türkiye'ye örnek bir Bursa markası oluşturduklarını söyledi. Demokrasi kültürünün geliştirilmesi için kent konseyleri kavramının çok önemli olduğunu söyleyen Pala, Bursa'nın bu süreci başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini vurguladı. Pala, "Yasa ile kent konseyi kavramının belediye kanununa girmesi ile birlikte 2009 yılında yeni bir yapılanmaya giderek Bursa Kent Konseyi modelini oluşturduk. Toplumsal denge çizgisi anlayışı ile belirli kesimlere değil, herkese ve her kesime açık çalışıyoruz. Görev geldiğimiz günden bu yana 35 ayda 4080 etkinlik gerçekleştirdik" dedi.

Bursa Kent Konseyi bünyesinde AB ve Dış İlişkiler ve Yabancılar Çalışma Grubu ile Ulusal ve Uluslararası Çalışmalar Ofisi bulunduğunu anlatan Pala, "Yabancı kökenlilerin oluşturduğu Yabancılar Çalışma Grubu, Türkçe kursları düzenliyor, birçok farklı ülkeden gelenlerin katıldığı toplantılar tertipleniyor. Bu insanların Bursa'yı iyi tanıması gerekiyor. Yurtdışında bizleri de iyi anlatmasını sağlıyoruz" şeklinde konuştu. Pala, "Bursa büyük bir kent, Türkiye büyük bir ülke. Anadolu binlerce yıllık tarihi ile hep Dünya'nın merkezinde olmuş bir coğrafya. Türkiye, Dünya'nın merkez bölgelerinde bulunuyor. Bursa da büyük Osmanlı coğrafyasının kurulduğu bir merkezdir. Bursa'nın insanları olarak iddialıyız. Bursa Kent Konseyi modelini Avrupa'ya ihraç etmeyi düşünüyoruz. Türkiye güçlü bir ülke. AB, Yunanistan'ı bir türlü ayağa kaldıramadı. AB, Türkiye'den rica etsin, Türkiye olarak 6 ayda Yunanistan'ı ayağa kaldıralım" dedi.

Alman heyeti, ziyaretlerden ve farklı görüşmelerden memnun olduklarını söyledi. Bursa Kent Konseyi modelinin dikkat çekici olduğunu söyleyen heyet üyeleri, karşılıklı işbirliği geliştirilmesi kararı aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hessen Heyeti'nden Konseye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement