Hisarcıklıoğlu "Ayrılıkta Azap Vardır" - Son Dakika
Güncel

Hisarcıklıoğlu "Ayrılıkta Azap Vardır"

Hisarcıklıoğlu "Ayrılıkta Azap Vardır"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile Manisa Ticaret Borsası'na ziyarette bulundu.

08.09.2013 12:44

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile Manisa Ticaret Borsası'na ziyarette bulundu. Hisarcıklıoğlu, Ticaret ve Sanayi odalarının birbirinden ayrılmasını isteyenlere, "Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır denir. Buna verilecek en güzel cevap budur" diyerek seslendi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Manisa Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odası'na dün (Cumartesi) akşam geç saatlerde ziyarette bulundu. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ilk ziyaretini Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap'a yaptı. Hisarcıklıoğlu, TOBB'un başkanlık seçiminde Manisa Ticaret Borsası Başkanı Özkasap ile üyelerinin hep yanında olduğu vurgusunu yapıp, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

"KAFALARI BULANDIRDILAR" İDDİASI

Hisarcıklıoğlu, TOBB seçimlerinde bazı kesimlerin delegelerin kafasını bulandırmak istediğini öne sürüp, "TOBB'un seçimi ilk kez bu kadar uzun bir süreç aldı. Tam 10 ay süren bir süreçti. Zaman zaman kafalarda bulanıklık yaratılmak istendi. Zihinler karıştırılmak istendi. 'Bunlar Demokratik seçim yapmayacak. Kendi döneminin devamı için hazırlıklar yapıyor' dendi. Ben onlara şunu söylemek istiyorum. İnsan karşısındakini kendisi gibi bilirmiş. Biz dedik ki 'Bulunduğumuz makamlar sorumluluk gerektirir. Türkiye'nin en demokratik kurumuyuz. Ama en adil ve en şeffaf biçimde seçimlerimizi yaptırıyor olmamız gerek' dedik. Bunun sonucunu da gördük. Bugüne kadar Türkiye'de olmamış bir ilk gerçekleşti. Oda ve borsa başkanlarımızın değişim oranı bir önceki döneme göre tam yüzde 49 oranında gerçekleşti. Bu devrim niteliğinde bir değişimdir. Odalar ve borsaların delegeler açısından değişim oranı yüzde 69 ile gerçekleşti" diye konuştu.

HİSARCIKLIOĞLU, "ODALARA YILDIZLAMA SİSTEMİ GETİRDİK"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu "Aynı otellerde olduğu gibi odalar ve borsalarda yıldızlama sistemi başlattık. Otellerdeki gibi 1, 2, 3, 4 ve 5 yıldızlama sistemi vardır. Dünyada 5 yıldızlı bir otelin minimum hizmet standardı bellidir. TOBB'da zihniyet değişimi olarak hizmeti esas aldığımız için bunu bütün Türkiye'de başlattık. Manisa Ticaret Borsam 5 yıldızlı kapsamına girmek için sürecine başladı. 5 yıldızlının anlamı şudur. Dünyanın herhangi bir borsasında üyesi hangi hizmeti alıyorsa Manisa Ticaret Borsası'nda da minimum o seviyede hizmet aldığın göstergesi olacak" dedi.

TRENLER DOLMUŞ MANTIĞI İLE ÇALIŞIYOR

Hisarcıklıoğlu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başlatılan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar (BALO) projesine değinerek, projenin hayata geçirilerek tüccarın cebine daha çok para gireceğini kaydetti. Hisarcıkoğlu, tüccarın yurtdışına ihraç ürünlerini göndermek için artık demiryolu hattını daha verimli kullanabiliceğinin altını çizip, "Bizim görevimiz tüccarın önündeki engelleri kaldırmak. BALO devreye girdikten sonra Avrupa'ya yapacağımız ihracatlardaki maliyetimiz yüzde 30 daha düşecek. Bu para tüccarımızın cebinde kalacak. Bu projenin en büyük sebebi yüklerin karayolundan demiryoluna taşınması olacak. Bütün gelişmiş ülkelerde konteynerler ya deniz, ya da demiryolu ve üçüncü alternatif olarak karayolu ile yapılmaktadır. Maalesef bizde ihracatta karayolu ile denizyolu eşdeğer, demiryolu hiç yok. Sebebi şudur. Bugün Münih'e yük göndereceksiniz. Devlet Demir Yolları'na bir telefon açın, 'Benim bir konteyner firifo firig üzümüm var. Ne zaman alırsınız. Ne zaman Münih'e varır' bunu müşteri soruyor. Verilecek cevap ise şudur, 'Trenimiz ne zaman dolarsa, o zaman hareket eder' diye. Yani bugün trenlerimiz dolmuş mantığı ile çalışıyor. Bugün Türkiye 500 milyar dolar ihracat yapacak hedefi koymuşuz kendimize. Bu mantıkla bunu gerçekleştirebilir miyiz. Mümkün değil. İşte BALO gerek tarifeli yük tren hattı ile bütün Anadolu'nun yüklerini Bandırma'da toplayarak, bütün varış noktalarına kadar gönderecek. Böylece yükünüzün ne zaman ve ne vakitte varacağını bileceksiniz" ifadelerini kullandı

"ORTAK AKILDA BİRLEŞELİM" ÇAĞRISI

TOBB Başkanı Hisarcıkloğlu, Türkiye'nin geelcek iki yılının zorlu bir süreç yaşayacağına dikkat çekerek, toplumu birlik ve beraberliğe çağırdı. Hisarcıklıoğlu, "Önümüzdeki iki yıl çok zorlu bir sürecin içerisindeyiz. Gerek iç ve dış meseleler noktasında önemli bir süreç var. Burada hepimiz farklı düşünebiliriz. Ama farklı düşüncelerimizi ortak akıl noktasında birleştirmemiz lazım. Eğer ortak akıl noktasında birleşip, millet olarak birliğimize ve beraberliğimize kardeşlik hukukumuza bir zarar vermezsek o zaman 2015 sonrasında bizi kimse tutamaz. Bugün kişi başı 10 bin dolar gelirimiz varken, yarın kişi başı gelirimizin 25 bin dolar olması demektir" diye konuştu.

TİCARET VE SANAYİ ODASI'NI ZİYARET ETTİ

Hisarcıklıoğlu, Ticaret Borsası'nın ardından gece yarısından sonra Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Bülent Koşmaz ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette MTSO Başkanı Koşmaz, en önemli problemlerinin ticaret ve sanayi odalarının birbirinden ayrılması polemiği olduğunu söyledi. Koşmaz, "Ticaret ve Sanayi odalarının birbirlerinden ayrılmasını destekleyen siyasiler var. Manisa bu ayrılmanın sanayicilerimize zarar getireceğini görmüyor. Bu bölünmenin hiçbir şekilde fayda getirmeyeceğine inanıyoruz. Bu konuda TOBB'un üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz" dedi.

HİSARCIKLIOĞLU, "BİRLİKTE RAHMET, BEREKET, AYRILIKTA AZAP VARDIR"

MTSO Başkanı Koşmaz'a destek veren Hisarcıklıoğlu, "Sanayi veya Ticaret Odası kurulması noktasında kanunumuz buna müsaade ediyor. Ancak iki şartı var. Kanun derki, en az 1000 üye olması lazım, bir de o ilde sanayicilerin yüzde 50+1'i 'Olur' derse bunlar yapılabilir. Peki dünya trendi nereye gidiyor. Dünya trendi tam tersine toplulaştırmaya gidiyor. Ayrıştırmaya gitmiyor. Yani güçleri birleştirmekten yana gidiyor. Suyu tersine akıtamazsınız. Dünyanın bir numaralı hava şirketleri birleşiyor. Daha büyük pazara hakim olmak ve güçlerini birleştirmek için evleniyorlar. Yoksa herkes kendisi patron olmak ister. Ama devir tam tersine güçleri birleştirme devri. Güçleri birleştirmezsen, tek kalırsan bu küresel arenada yok olur gidersin. Güzel bir söz vardır. Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır denir. Buna verilecek en güzel cevap budur" diye konuştu.

TOBB Başkanı her iki ziyarette başkanlara bir sepet çikolata ve kendilerinin bastırdığı "Yunus'un Gül Bahçesi'nden" adlı kitabı hediye etti. Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap Hisarcıklıoğlu'na borsanın anahtarını hediye ederken, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Koşmaz ise Osmanlı döneminde bilgelerin kullandığı kavuğun cam ile sembolleştirilmiş halini hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hisarcıklıoğlu 'Ayrılıkta Azap Vardır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement