Hollanda'dan 10 Çift Bedava Tatile Bodrum'a Gelecek - Son Dakika
Güncel

Hollanda'dan 10 Çift Bedava Tatile Bodrum'a Gelecek

Hollanda\'dan 10 Çift Bedava Tatile Bodrum\'a Gelecek

Hollanda'nın Utrecht kentinde iki gün önce başlayan Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı'nda açılan Bodrum standında bugün yapılan '10 Çifte Bedava Tatil' çekilişine binlerce Hollandalı katıldı.

12.01.2012 18:59

Hollanda'nın Utrecht kentinde iki gün önce başlayan Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı'nda açılan Bodrum standında bugün yapılan '10 Çifte Bedava Tatil' çekilişine binlerce Hollandalı katıldı. Hollandalılar'ın bedava tatil kapmak amacıyla çekiliş numarası alabilmek için kıyasıya mücadelesi izdihama yolaçtı.

Hollanda'nın Utrecht kentinde 10-15 Ocak 2012 tarihleri arasında düzenlenen 41'inci Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı'na, Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) olarak katılan Bodrumlu turizmciler bugün saat 16.30'da '10 Çifte Bedava Tatil' çekilişi yaptı. BOYTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar ile Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt'un yaptığı çekiliş öncesi Bodrum'un tanıtımı yapıldı, tişört, CD, kitap ve broşür dağıtıldı. Üç gün süresince 2 bin 783 çekiliş bileti alan Hollandalılar standı doldurdu.

Bayraktar ve Özyurt'un yaptığı çekiliş sonunda 10 Hollandalı çift, Işıl Club Milta-Bodrum, Kefaluka Resort, Hotel Samara, Hotel Delta Beach Resort, Paloma Hotel Gümbet, Club La Luna, Bitez Garden Life, Green House Apart Hotel, Aegean Dream Resort Hotel ve Club Armonia'dan birer haftalık Herşey Dahil yaz tatili kazandı. Şanslı Hollandalılar büyük sevinç yaşadı, bazıları mutluluk gözyaşı döküp yakınlarını cep telefonu ile arayarak sevincini paylaştı.

Mayıs ayında evleneceğini ve eşi ile birlikte balayı için Bodrum'a gitmeyi planladıklarını belirten ekonomi uzmanı 32 yaşındaki İris Krustensen, çekilişi kazanmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. Krustensen, "Her zaman merak ettiğim, televizyonlardan izlediğim Bodrum'a balayı için gidecektim. Düğünden sonra bu bana ikinci hediye olacak. Türkiye'de ve Bodrum'da tatil yapmak çok heyecan verici olacak. Giden arkadaşlarım tatillerini, Bodrum'u sürekli anlatıyor. Bu sene tatil dönüşünde ben de onlara Bodrum'u anlatacağım" dedi.

Bodrum Belediyesi ve BOYTAV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocadon, 2011 yılında Hollanda'dan Bodrum'a havayoluyla 115 bin 879 turist geldiğini söyledi. Kocadon, Hollanda'da tur operatörleriyle yapılan görüşmeler sonucunda 2012'de bu sayının daha da artacağını belirtti. Utrecht Turizm Fuarı'na çok önem verdiklerini, Bodrum standının fuarın en dikkat çeken stantlarından biri olduğunu belirten Kocadon, "Her geçen yıl Hollanda'dan Bodrum'a gelen turist sayısı artıyor. Hollandalı turist ayrıca en çok para harcayan turist gruplarından biri. Fuarın üçüncü günü vermiş olduğumuz tatil hediyesi bu ilgiyi daha da arttırıyor. Türk-Hollanda ilişkilerinin başlamasının 400'üncü yılı olan bu yıl Bodrum'a daha çok Hollandalı turistin geleceğini görüyoruz. Bu yönde Utrecht Turizm Fuarı'nda işletmelerimiz çok önemli bağlantılar yaptı. Türkiye standı dışında 80 bin liralık bir harcamayla oluşturduğumuz Bodrum standıyla Bodrum olarak direkt tanıtım yapıyoruz" dedi.

15 Ocak'a kadar sürecek olan Utrecht Turizm fuarına 150 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hollanda'dan 10 Çift Bedava Tatile Bodrum'a Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement