Hopa'da Halk Festivali Metin Lokumcu Anısına Yürüyüşle Başladı - Son Dakika
Güncel

Hopa'da Halk Festivali Metin Lokumcu Anısına Yürüyüşle Başladı

Hopa\'da Halk Festivali Metin Lokumcu Anısına Yürüyüşle Başladı

Artvin'in Hopa İlçesi'nde 8'incisi yapılan Kemapaşa Halk Festivali bu yıl, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 31 Mayıs'taki Hopa mitingi öncesi çıkan olaylarda yaşamını yitiren Metin Lokumcu anısına düzenlendi.

12.08.2011 16:00

Artvin'in Hopa İlçesi'nde 8'incisi yapılan Kemapaşa Halk Festivali bu yıl, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 31 Mayıs'taki Hopa mitingi öncesi çıkan olaylarda yaşamını yitiren Metin Lokumcu anısına düzenlendi.

Halkevleri tarafından düzenlenen 8'inci Kemalpaşa Halk Festivali 'ne katılanlar, öğle saatlerinde Hopa Belediye Parkı'nda toplandı. Aralarında, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, Kemalpaşa Beldesi Belediye Başkanı CHP'li Yalçın Emiralioğlu, Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ile sanatçı Leman Sam'ın da bulunduğu yaklaşık bin kişi, tulum eşliğinde alkışlarla yürüyüş yaptı.

Katılımcılar, 'Her yer Hopa, her yer direniş, Metin Lokumcu ölümsüzdür' yazılı büyük bir pankartın arkasında, 'Yansak ta dokunacağız' ve 'Su hayattır satılamaz' pankartları ile yürüyüşü Hopa Meydanı'na kadar sürdürdü. Burada adı anons edilen Metin Lokumcu için katılımcılar hep bir ağızdan üç kez, "Burada" diye bağırdı. Daha sonra Lokumcu için hazırlanan, "Her yer Hopa, her yer direniş, Metin Lokumcu ölümsüzdür" yazılı pankart Hopa Meydanı'ndaki bir binaya asıldı.

"BU DERE MUTLAKA DENİZE KAVUŞACAKTIR"

Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, burada yaptığı konuşmada, bu ülkenin iyi, aydınlık ve onurlu insanlarının hem insanlık, hem de üstünde yaşadığı toprakların ve doğanın onurunu korumak için doğru bildiğini alsa söylemekten geri durmayacağını belirterek şunları söyledi:

"Bu doğruların peşinden hayatı boyunca biran olsun bile ayrılmamış Metin Lokumcu'yu anmak için buradayız. Metin Lokumcu'nun şahsında simgelenen bu doğruluğun peşinden koşmaya akdediyoruz. Kim mi akdediyor? Hopa, Fındıklı, Ardanuç, Artvin ve Türkiye halkları akdediyor. Buradan Metin Lokumcu'ya söz veriyoruz. Çocuklarımızın güleç yüzü gülene kadar bu kavgaya sürdürmeye kararlıyız. Ne yaparsanız yapın. Elinize kanun ve cop alın. Mahkeme kapıları kurun, yeni zindanlar yapın. Son sözümüz şudur; Bu dere mutlaka denize kavuşacaktır. "

METİN LOKUMCU'NUN YARIM BIRAKTIĞI HORONA DEVAM

Katılımcılar daha sonra, "Metin Lokumcu'nun yarım bıraktığı horonu öldüğü meydanda sürdüreceğiz" anonsu ile hep birlikte horona durdu. Grup daha sonra festival etkinliklerinin sürdürüleceği Kemalpaşa Beldesi'ne geçti. Yaklaşık 50 kişilik çevik kuvvet ekibi de grubu uzaktan takip etti, 5 ayrı sivil ekip de yürüyüşü kamera ile kayda aldı. - Artvin/ Hopa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hopa'da Halk Festivali Metin Lokumcu Anısına Yürüyüşle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement