AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "16 Nisan'da Allah'ın izniyle çokça 'evet' oylarımız çıkarsa ne olacak? 2019'da, bir sonraki seçimlerde aynı günde hem Meclisi, milletvekillerini seçeceğiz, bizi temsil edecekler hem de cumhurbaşkanımızı onun omzuna hükümet etme sorumluluğunu da yüklemiş olarak seçeceğiz." dedi.
Kan, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, Kozyatağı'nda gerçekleştirdiği, Humus Yetimhanesine Destek Programında, "yetim" denildiğinde akan suların durduğunu söyledi.
Mazlumlara yardım yapmanın vazife olduğunu, İHH'nın da bu açıdan önemli bir kuruluş olduğunu belirten Kan, "Bizler kardeşiz. Bizler Suriyeli 3 milyon kardeşimize yuvasını açmış insanlarız. 'Bu kardeşlerimiz niye buradalar, bizim evlatlarımız Suriye'de şehit olurken, bu gençler sokakta buluşuyorlar' diyemeyiz. Allah sorar. Müslümanın, Müslüman kardeşlere yaptığında gözü olabilir mi? Allah korusun, olamaz. Buradaki siz kıymetli hanımefendi ve beyefendiler bunun en güzel örneğisiniz. Allah razı olsun." diye konuştu.
Kan, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasına da değinerek, bilgilendirme programları çerçevesinde de her mahalleye gitmeye çalıştıklarını söyledi.
"Tek adama bütün güç veriliyor." iddialarına da değinen Kan, şu değerlendirmelerde bulundu:
"16 Nisan'da Allah'ın izniyle çokça 'evet' oylarımız çıkarsa ne olacak? 2019'da bir sonraki seçimlerde aynı günde hem Meclisi milletvekillerini seçeceğiz, bizi temsil edecekler hem de cumhurbaşkanımızı onun omzuna hükümet etme sorumluluğunu da yüklemiş olarak seçeceğiz. Ama her yerde 'Tek adama bütün güç veriliyor' diyorlar. Lütfen 18 maddeyi okuyalım. Bu 18 maddeyi okuduğunuzda aranızdan birisi bulursa orada, tek adama nerede bütün güç devrediliyor, Allah rızası için bana da göstersin. Ben henüz bulamadım. Öncelikle lütfen maddeleri okuyup, kendimiz kararımızı verelim."
Humus Yetimhanesi yenileniyor
Program kapsamında hayırseverler, 95 yetim ve 35 annenin barınma, savas¸ travması tedavisi, egˆitim ve meslek edindirme hizmetleri alacagˆı Humus Yetimhanesine destek vermek için bir araya geldi.
Suriye'de yas¸anan ic¸ savas¸ta babalarını kaybetmis¸, insan kac¸akc¸ılıgˆı, c¸ocuk is¸c¸iligˆi organ mafyası, madde bagˆımlılıgˆı ve kuryeligˆi, dilenci s¸ebekeleri gibi odaklarının tuzagˆına du¨s¸me tehlikesi olan, mağdurlara hizmet veren yetimhanede, Türkiye'ye sıgˆınmıs¸ savas¸ın en magˆdurları c¸ocuklar ve meslegˆi olmadıgˆı ic¸in c¸alıs¸amayan annelerine yönelik 40 stu¨dyo daire ile c¸ocuklar ic¸in etu¨t ve oyun alanları, travma tedavi odaları, anneleri için terzilik, as¸c¸ılık ato¨lyeleri bulunuyor.
Son Dakika › Güncel › Humus Yetimhanesine Destek Programı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?