Iğdır'da Canlı Hayvan Pazarında Kurban Hareketliliği - Son Dakika
Güncel

Iğdır'da Canlı Hayvan Pazarında Kurban Hareketliliği

Iğdır\'da Canlı Hayvan Pazarında Kurban Hareketliliği

Iğdır'da canlı hayvan pazarı, Kurban Bayramı öncesi hareketli günlerini yaşıyor.

10.10.2013 12:09

Iğdır'da canlı hayvan pazarı, Kurban Bayramı öncesi hareketli günlerini yaşıyor.

Kurban Bayramı öncesi hareketlenen Iğdır hayvan pazarında mal sahipleri hayvanlarının değerinin altında alıcı bulduğunu savunurken, alıcılar ise fiyatların pahalılığından yakındı.

Iğdır hayvan pazarında sürekli hayvan alım ve satımı yaptığını anlatan Nurettin Aras, fiyatların geçen yıl ile aynı olduğunu belirtti. Aras, "Alıcı pahalı, satıcı ucuz diyor ama pazarlık yapıp ortasını buluyoruz. Ama alımda satımda fazla düşük değil orta hallerde gidiyor. Özellikle bu bölgede küçükbaş hayvanlar satılıyor. Bölge halkının gelirleri az olduğu için küçükbaş hayvan tercih ediyorlar. Kurban Bayramı yaklaştıkça pazarda hareketlilik artıyor" dedi.

"ÜNLÜLER ETİN KİLOSUNU 85 TL'DEN YİYOR BU DA BİZE YANSIMIYOR"

İstanbul'da etin fiyatının kasapta 85 ile 35 TL arası alıcı bulduğunu anlatan Mehmet Duman isimli üretici, "Ben bundan 2 yıl önce bir gazetede ünlülerin etin kilosunu 85 TL'den yediğini okudum. Bakın Iğdır kent merkezinde etin kilosu 25 TL. Biz ise hayvanımızın kilosunu 8 TL'den satabiliyoruz, yani anlayacağınız üreten zorluğu çeken biz parayı kazanan kasaplar. Bu aradaki uçurumun ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bunun için Başbakanımıza sesleniyoruz. Bu sorunu lütfen düzeltsin" şeklinde konuştu.

Köylünün bir ineğini Iğdır, Kars, Ardahan, Ağrı'da bin ile 4 bin TL arası zor sattığını anlatan Ahmet Aras, "Bakın aynı hayvanlar İstanbul, Ankara benzeri büyük şehirlerde 4 bin 15 bin TL arasında alıcı buluyor. Vatandaş çok mağdur burada bir ineğini bin TL'ye satan vatandaş yemi pahalı, samanı pahalı alıyor. Vatandaş geçinemiyor. Sayın Başbakanımıza, kırmızı etin kilosunu tavuk fiyatına düşüreceğini söyledi. Eğer ki et fiyatı düşecekse kasaplarda da düşsün eğer düşmeyecekse bu fiyat bize de yansısın" ifadelerini kullandı. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Iğdır'da Canlı Hayvan Pazarında Kurban Hareketliliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement