İhsanoğlu: Mühim Olan İnsanın Vatana Sadık Olmasıdır - Son Dakika
Güncel

İhsanoğlu: Mühim Olan İnsanın Vatana Sadık Olmasıdır

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Mehmet Akif Ersoy'un mezarını ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, "Şehitlerimizi anmak ve onların aileleriyle danışma içinde bulunmak, her Türk'ün görevidir" dedi.

27.07.2014 15:04

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Mehmet Akif Ersoy'un mezarını ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, "Şehitlerimizi anmak ve onların aileleriyle danışma içinde bulunmak, her Türk'ün görevidir" dedi.

Edirnekapı Şehitliği'ni ziyaret eden İhsanoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İhsanoğlu, " Türkiye'nin yetiştirdiği büyük insanlar var. Onları ziyaret etmek her Türk'ün görevidir. Bu görevi ilk defa yapmıyorum. Ben buraya çok defa geldim ve her zaman gelirim. Özellikle şehitlerimize ve babama Fatiha okurum. Ülkemizin içinde bulunduğu çok hassas dönemden geçerken, birkaç gün önce 3 şehidimizin canını feda etmişken ve milletimizin tekrar kötü günlere gitmemesini isterken, şehitlerimizi anmak ve onların aileleriyle danışma içinde bulunmak, her Türk'ün görevidir. Ben bu anlayış içinde buradayım" diyerek şöyle devam etti:

" Akif Ersoy, biliyorsunuz babamın çok yakın arkadaşı. Benim babam Yozgatlı İhsan Efendi. Akifle beraber 1924 tanışıyorlar ve beraber yolculuk yapıyorlar, Kahire'ye gidiyorlar. Akif bir gün hastalanıyor ve şiirde söylediği gibi "Bir gün vatanımdan etmesin cüda' vatanımdan mahrum etmesin diyor. Son günlerinde İstanbul'a dönüyor ve vefat ediyor.

Babam gurbette vefat etti. Ben de birçok Türk gibi gurbette doğdum. Gurbette doğmanın önemli anlamı var. Gurbette doğanların çoğu, vatanın kıymetini, vatanın değerlerini, bayrağın manasını birçoklarından daha hassas olurlar. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ana dilleri gibi bayrağı da vatanı da severler. Bu Almanya'da Avrupa'da milyonlara yakın insan var. Onların çocukları da gurbette doğmuştur. Mühim olan insanın vatana sadık olmasıdır. Milletin şerefine haysiyetine halel getirmemesi ve buna hizmet etmesidir. Şükür ki ben de hizmet ettim.

Ben de böyle bir ailenin evladı olmaktan, vatanını, milletini, dinini seven bir ailenin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Şükür ki sapı, sopu belli olan aileden gelmiş bir aileden gelmiş olmanın verdiği rahatlık içersindeyim."

Bir soru üzerine Bayramda İstanbul'da olacağını ifade eden İhsanoğlu, "Sabah ailemle beraber bayramlaşacağım, onlarla bayramı geçireceğim. Sizlerin ve tüm Türkiye'nin Ramazan Bayramını tebrik ederim" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İhsanoğlu: Mühim Olan İnsanın Vatana Sadık Olmasıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement