İmamoğlu Davası... Savcı, Mütalaasını Tekrar Etti, İmamoğlu Hakkında 4 Yıl 1 Aya Kadar Hapis Cezası İstedi - Son Dakika
Güncel

İmamoğlu Davası... Savcı, Mütalaasını Tekrar Etti, İmamoğlu Hakkında 4 Yıl 1 Aya Kadar Hapis Cezası İstedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşmasında savcı, daha önce verdiği mütalaasını tekrar etti, İmamoğlu hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istedi. İmamoğlu'nun avukatları, mütalaa karşısında savunma için ek süre istedi. Talebi reddeden mahkeme, duruşmaya bugün saat 16.00’ya kadar ara verdi.

14.12.2022 13:43  Güncelleme: 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FAHRETTİN ÖZTÜRK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, "Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği" iddiasıyla yargılandığı davanın duruşmasında savcı, daha önce verdiği mütalaasını tekrar etti, İmamoğlu hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istedi. İmamoğlu'nun avukatları, mütalaa karşısında savunma için ek süre istedi. Talebi reddeden mahkeme, duruşmaya bugün saat 16.00'ya kadar ara verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun; 13 bin oy farkla kazandığı 31 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin iptal edilmesi üzerine yaptığı basın açıklamasında, " YSK Başkanı'na ve üyelerine hakaret ettiği" iddiasıyla yargılandığı davaya, bugün İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Eski İBB Sözcüsü Murat Ongun ve İmamoğlu'nun siyasi danışmanı Necati Özkan'ın tanık olarak dinlendiği duruşmada, savcı; daha önce verdiği mütalaayı tekrar etti.

Mütalaada İmamoğlu'nun, "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret" suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

MAHKEMEYE SAAT 16.00'A KADAR ARA VERİLDİ

İmamoğlu'nun avukatları, esasa ilişkin mütalaaya karşı savunmalarını detaylı olarak hazırlamak için süre talep ettiler.

Süre talebini reddedenden mahkeme duruşmaya bugün saat 16.00'ya kadar ara verdi.

KAFTANCIOĞLU: "AHMAK DAVASINDA BUGÜN KARAR VERİLECEK GİBİ"

Davayla ilgili twitter hesabından paylaşım yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Şimdilik görünen, avukatlarının itirazına rağmen 'Ahmak Davası'nda bugün karar verilecek gibi" dedi.

İmamoğlu Davası... Savcı, Mütalaasını Tekrar Etti, İmamoğlu Hakkında 4 Yıl 1 Aya Kadar Hapis Cezası İstedi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İmamoğlu Davası... Savcı, Mütalaasını Tekrar Etti, İmamoğlu Hakkında 4 Yıl 1 Aya Kadar Hapis Cezası İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement