İnegöl İtfaiyesi Bilinçlendirmeye Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

İnegöl İtfaiyesi Bilinçlendirmeye Devam Ediyor

İnegöl İtfaiyesi Bilinçlendirmeye Devam Ediyor

Yusuf Şen, İtfaiye Müdürlüğünün kendisine gelen talepler karşısında eğitim çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

27.04.2013 14:50

Donanım konusunda son yıllarda büyük bir atılım yaparak bölgesindeki en güvenilir itfaiye teşkilatı konumuna gelen İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olası yangın, deprem, su baskını gibi afet durumlarında yapılması gerekenler hususunda vermiş olduğu eğitimlerini sürdürüyor. İtfaiye erleri bu kapsamda 2. OSB'de bulunan Leta Sandalye ve Odam Mobilya firmalarının çalışanlarını bilgilendirdi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, İtfaiye Müdürlüğünün kendisine gelen talepler karşısında eğitim çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Eğitim çalışmalarını itfaiyeye talepte bulunan tüm kurum ve kuruluşlara ücretsiz sağladıklarını belirten Yusuf Şen, 2013 yılı içerisinde 30 adet işyeri ve 17 okulda eğitim uygulaması yapıldığını, toplamda ise 2120 öğrenci ve işletme çalışanının eğitimden geçirildiğini söyleyerek 57 işyerine de itfaiye önlemleri açısından denetim yapıldığını belirtti.

Şen konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Buradaki teori eğitimlerimizin konusunu;

Yanma ve Yangın bilgisi,

Yangın söndürme usulleri,

Portatif Söndürücüler ve Özellikleri,

LPG ve Doğalgaz bilgisi,

Yangın yerindeki tehlikeler ve Doğru tahliye yöntemleri gibi başlıklar oluşturuyor.

Bu eğitimlerin sonucunda, fabrika çalışanlarımız iş yerlerinde meydana gelebilecek ufak çaptaki yangınlar karşısında doğru davranış şekillerini öğrenecek ve doğru müdahale ile yangının büyümesini engelleyeceklerdir" dedi.

Şen, ayrıca her işyerinin yangın olaylarına karşı önlemleri kontrol etmek üzere 1 Yangın Güvenliği Sorumlusu bulundurma zorunluluğu olduğunu da hatırlatarak, eğitim talebinde bulunan Leta Sandalye ve Odam Mobilya yetkilileri ile İtfaiye Müdürü Adnan Aydın'ın kontrolünde eğitimi veren; Selçuk Şenay, İsmail Alpay ve Hüseyin Göktürk'e de teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnegöl İtfaiyesi Bilinçlendirmeye Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement