IŞİD İngiliz Rehinenin Kafasını Kesti - Son Dakika
Güncel

IŞİD İngiliz Rehinenin Kafasını Kesti

IŞİD, İngiliz yardım konvoyu gönüllüsü Henning'i başını keserek infaz etti. Henning, geçen yıl aralık ayında kaçırılmıştı.

03.10.2014 23:45  Güncelleme: 11:18

İngiliz yardım konvoyu gönüllüsü Alan Henning IŞİD terör örgütü tarafından başı kesilerek öldürüldü.

ARALIK AYINDA KAÇIRILMIŞTI

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, IŞİD'in infaza ilişkin görüntüsünün doğruluğunu araştırıyor. İngiltere'nin kuzeyinde bulunan Salford kentinde yaşayan ve taksi şoförlüğü yapan 47 yaşındaki Henning, geçen yıl aralık ayında kaçırılmıştı.

DAHA ÖNCE AMERİKALI GAZETECİLERİ DE ÖLDÜRMÜŞLERDİ

IŞİD daha önce Amerikalı gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff ile İskoç yardım kuruluşu çalışanı David Haines'i de benzer şekilde öldürmüştü.

İngiltere, geçen haftadan bu yana Irak'ta IŞİD'e yönelik yürütülen hava operasyonuna destek veriyor. İngiltere Başbakanı David Cameron dün, operasyonun yürütüldüğü Güney Kıbrıs'taki askeri üssü ziyaret etmiş ve operasyonda kullanılan tornado jetlerinin sayısının artırılmasına karar verilmişti.

CAMERON BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

IŞİD terör örgütünün İngiliz yardım konvoyu gönüllüsü Alan Henning'in infaz görüntüsünü yayınlanmasının ardından İngiltere Başbakanı David Cameron, "ülkesinin bu katilleri yakalayarak, adalet önüne çıkarmak için elinden geleni yapacağını" söyledi.

Cameron ayrıca, "Alan Henning'in zalimce öldürülmesi, bu teröristlerin ne kadar barbar olduğunu gösteriyor" diyerek, Henning'in ailesine başsağlığı diledi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, IŞİD'in Henning'in infazına ilişkin görüntüsünün doğruluğunu kanıtlanmaya çalışırken, IŞİD'in yayınladığı "Amerika ve müttefiklerine yeni bir mesaj" başlıklı video 1 dakika 11 saniye sürüyor. Görüntünün sonunda, ABD'li eski asker Peter Edward Kassig olduğu tahmin edilen başka bir rehine görülüyor. Videodaki IŞİD militanı, bir sonraki kurbanın Kassig olacağını söylüyor.

OBAMA'DAN KINAMA

ABD Başkanı Barack Obama, İngiliz yardım konvoyu gönüllüsü Alan Henning'in IŞİD terör örgütü tarafından başı kesilerek öldürülmesini kuvvetle kınadı.

Obama yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, İngiliz vatandaşı Alan Henning'in IŞİD terör örgütü tarafından vahşice öldürülmesini kuvvetle kınar" ifadesini kullandı.

Henning'in Suriye halkının yaşamlarını geliştirmek için çabaladığını ve ölümünün onlar, ailesi ve İngiltere halkı için büyük bir kayıp olduğunu belirten Obama, şöyle devam etti:

"İngiliz dostlarımız ve müttefiklerimizle birlikte durarak, Alan'ın ve bunun yanında Jim Foley, Steven Sotloff ve David Haines'in öldürülmelerinin sorumlularını adalet önüne çıkarmak için çalışacağız. Geniş bir müttefikler ve ortaklar koalisyonuyla birlikte, IŞİD'i geriletmek ve nihayetinde yok etmek için kararlı adım atmaya devam edeceğiz."

IŞİD İngiliz Rehinenin Kafasını Kesti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel IŞİD İngiliz Rehinenin Kafasını Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • hakan: burda türklerle sidik yarışı yapcağınıza işid orda gidin ölün:) 59 18 Yanıtla
  • kekowa: Bunlara alkış çalanlar günahlarınada sevaplarınada ortak!!!!!!!!!! 44 33 Yanıtla
  • enes kaymaz: gerçekten kesmiyor hepsi amerikan tezgahı ortadoğuda ki oyunları 35 40 Yanıtla
  • vatandaş: bunlar bu gidişle bütün dünyayı İslam düşmanı yapaçak. Alkışlamaya devam işid taraftarları. 31 37 Yanıtla
  • MESAJ: ZAMANINDA SADDAM HUSEYINI ASMISLARDI BU DA ISIDDEN MESAJ AMERIKALILARA 42 0 Yanıtla
  • sorsdo: Bu devletler süper güç değillermiş gereksiz yere saddamı devirdiler vatandaşları kesilmeyi bekliyorlar onlar sadece gidip uçaklardan bir kaç bomba atıyor bu yamyamlar saddamdan dahamı güçlüki gidip hepsi ceheneme önderilmiyor bu yüzyılda bunlar bu yamyamlığı yapıyor dünyada izliyor 16 12 Yanıtla
  • GİRESUN: ABD NİN IRAK SAVAŞINDAKİ SÜNNİLERE YAPTIGI İŞKENCELERİ NE ÇABUK UNUTTUNUZ İŞİDİ ELEŞTİREN ARKADAŞLAR. IRAKTA ABD NİN ÖLDÜRDÜGÜ İNSANLARI NE ÇABUK UNUTTUNUZ ARKADAŞLAR. İSRAİLİN ÇOCUKLARI NASIL ÖLDÜRDÜGÜNÜ NE ÇABUK UNUTTUNUZ BENİM DEGERLİ ARKADAŞLARIM. VAHŞETLER BU KADAR ÇABUKMU UNUTULURDA SIRA İŞİDE GELDİ. 10 12 Yanıtla
    GİRESUN: DENİZ MUR YUKARDAKİ YAZDIKLARIM İŞKENCELERİN SAVUNUCUSUSUN. YANİ İŞİDİ ELEŞTİREREK ABD NİN YAPTIGI İŞKENCELERİ SAVUNUYORSUN. İŞİDİN VE İSLAMİ ÖRGÜTLERİN NEDEN ORTAYA ÇIKTIGINI SORGULAMAYACAK KADAR KARAKTERSİZSİN. 0 0
  • siyah sancaklı: Bugün kesilen kurbanlıkları gördükçe kobanideki kekolar aklıma gelıp gözümde canlandı İŞİD kasap gibi yatırıp inek gibi kesiyo kekoları. 10 10 Yanıtla
  • can: oğlum o kafa keseni verseler şerefsizim onun gözlerini oyarım acımadan 9 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement