İngiliz Yetkililerden Nevruz Mesajları - Son Dakika
Güncel

İngiliz Yetkililerden Nevruz Mesajları

İngiliz Yetkililerden Nevruz Mesajları

İngiltere Başbakanı Cameron: "İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve ben ülkelerimiz arasındaki bağları iyileştirmek için çabalamaya devam etmeye karar verdik" İngiltere Dışişleri Bakanı Hague: " İngiltere ve İran arasındaki gelişmiş işbirliği ve yapıcı diyalog hepimizin çıkarına olacaktır"

20.03.2014 12:51

İngiltere Başbakanı David Cameron ve Dışişleri Bakanı William Hague, Nevruz dolayısıyla yayımladıkları mesajlarda İngiltere ve İran arasındaki ilişkilere değindiler.

Başbakan Cameron, Nevruz'un "barış ve refah için insanların ve milletlerin bir araya geldiği dönem" olduğunu belirterek, ülkesinin İran'la ilişkilerine vurgu yaptı.

İngiltere'nin İran'la ilişkilerinin değişmekte olduğuna dikkati çeken Cameron, "Önümüzde atacak daha çok adım var. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve ben ülkelerimiz arasındaki bağları geliştirmek için çaba göstermeye devam etmeye karar verdik" ifadelerini kullandı.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague de mesajında, İngiltere'nin İran'la ilişkilerini iyileştirme konusundaki bağlılığının altını çizdi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan video mesajında Hague, Nevruz'u "yeni bir mevsim ve uyum zamanı" olarak tanımlayarak, şunları kaydetti:

"Nevruz aynı zamanda yeni başlangıçlar zamanıdır. Bu bağlamda, Birleşik Krallık'ın bu yıl İran'la ilişkileri sabırsızlıkla geliştirmek istediğini İran halkına söylemek istiyorum. Bu konuda, hükümetlerimiz son birkaç aydır çalışıyor. Neredeyse iki yıllık bir aradan sonra diplomatlarımız birbirlerinin ülkerine ziyarette bulunuyor."

-"Çabalarımız sürecek"-

William Hague, İngiltere'nin İran'la yeni ilişkiler kurmakta olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"İki ülke için önemli olan birkaç konuyu da görüşüyoruz. Bu, tabiki de aramızdaki tüm farklılıkları giderdiğimiz anlamına gelmiyor. Üzerine eğilmemiz gereken çok sayıda konu halen bulunuyor. Ancak, İngiltere ve İran arasındaki yapıcı diyalog ve gelişmiş işbirliğinin her iki ülkenin de çıkarına olduğuna inanıyorum. Bu nedenle halklarımıza somut faydalar sağlayacak şekilde ilişkilerimizi geliştirme çabalarımızı sürdüreceğiz."

İran'ın başkenti Tahran'daki diplomatik temsilciliklerinin 2011 yılında bir grup öğrenci tarafından basılması ve altı elçilik görevlisinin rehin alınmasının ardından İngiltere, bu ülkedeki büyükelçiliğini kapatmıştı.

İngiltere'nin, nükleer programı dolayısıyla aldığı yeni yaptırım kararının ardından Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen saldırı, 1979 yılındaki İran İslam Devrimi'nden sonra iki ülke arasında yaşanan en kötü kriz olarak nitelendirilmişti.

Birleşik Krallık, İran Cumhurbaşkanlığına Hasan Ruhani'nin seçilmesiyle başlayan ikili ilişkilerdeki yumuşama süreciyle bu ülkeye yerleşik olmayan maslahatgüzar atama kararı almıştı. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiliz Yetkililerden Nevruz Mesajları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement