İngiltere Savunma Bakanı Fallon Irak'ta - Son Dakika
Güncel

İngiltere Savunma Bakanı Fallon Irak'ta

İngiltere Savunma Bakanı Fallon Irak\'ta

Michael Fallon, IKBY Başkanı Barzani ile bir araya geldi Fallon, Kürt bölgesine yönelik askeri ve insani yardımların artarak devam edeceğini belirtti.

05.11.2014 21:07

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile görüştü.

Bölgesel Başkanlığın resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Fallon, Barzani ile görüşmesinde, Peşmergenin "cesurca ve fedakarca" savaşarak IŞİD'i dize getirdiğini belirtti.

İngiltere'nin, Kürt bölgesine yönelik askeri ve insani yardımların artarak devam edeceğini bildiren Fallon, Peşmerge güçlerine daha fazla eğitim vereceklerini bildirdi.

Barzani de konuşmasında, ihtiyaç duydukları bir sırada İngiltere'nin kendilerine yardım ettiğini, bu tavrın halkları için çok değerli olduğuna işaret etti.

Peşmergenin, IŞİD'e karşı saldırı pozisyonuna geçtiğini, savaş meydanındaki dengelerin tersine döndüğünü aktaran Barzani, koalisyon ülkelerinin yardımlarının da bunda etkili olduğunu kaydetti. Teröristlerin elinde olan bütün bölgeleri kurtaracaklarını ifade eden Barzani, bunun için merkezi Irak hükümeti ve dost ülkelerden daha fazla silah yardımı beklediklerini söyledi.

Barzani-Fallon görüşmesinde, İngiltere Ortadoğu Askeri Danışmanı Ser Simon, Askeri Strateji Sorumlusu Yardımcısı Gorden Messenger ve İngiltere Bağdat Büyükelçisi Frank Baker katıldı. Kürt bölgesinden ise Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir ve IKBY İngiltere Temsilcisi Beyan Sami Abdulrahman hazır bulundu. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere Savunma Bakanı Fallon Irak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement