İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, toz seramik yapıştırıcıları paketleri içerisinde Hollanda'ya uyuşturucu nakliyesi yapmak isteyen bir şebekeye operasyon düzenledi. Yapılan baskında inşaat malzemeleri arasındaki 253 kilo eroin ele geçirilirken 3 kişi gözaltına alındı. Yapılan operasyonların görüntüleri polis kameralarına da yansıdı.
İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 ay önce uyuşturucu nakliyesi hazırlığı yapan bir şebekeyi takibe aldı. Yapılan takipte şebekenin inşaat malzemeleri ihracatı yapabilmek için bir firma kurdukları belirledi. Teknik ve fiziki takip devam ederken, şebekenin inşaat malzemeleri arasında Hollanda'ya uyuşturucu göndermeyi planladıkları tespit edildi. Geçtiğimiz hafta, şebekenin Uşak'tan 2 konteyner yükü İzmir Aliağa Limanı'na gönderdiği belirlenince, İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon kararı aldı.
İzmir ve Uşak polisinin de desteği ile Aliağa Limanı'da yapılan baskında, şebekenin kurduğu firmaya ait mallara el konuldu. Eğitimli narkotik köpeği tarafından aranan inşaat malzemeleri arasındaki, toz seramik yapıştırıcıları paketlerinin bazılarının içinde uyuşturucu olduğu belirlendi. Yapıştırıcı paketlerinin tartım işlemlerinde 25 kilo olması gereken paketlerden bazılarının yaklaşık 10 kilo geldiği tespit edildi. Ayrılan eksik gramajlı 25 paket içerisinde 253 kilo eroin ele geçirildi.
Uyuşturucuyu bulan İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, şebeke elebaşı Selçuk S., ve yardımcısı olduğu iddia edilen Bilal A.'yı Kütahya'da gözaltına aldı. Hollanda'ya gönderilmesi planlanan uyuşturucuyu Lüksemburg'da teslim almak için Belçika'ya giden, Yavuz Ç., ise Türkiye'ye görüşünde Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı.
BU YILKİ EN YÜKSEK MİKTARDAKİ YAKALAMA
Ele geçirilen eroinin bu yıl İstanbul'da ele geçirilen en yüksek miktardaki yakalama olduğu öğrenildi. Yapılan operasyonun görüntüleri ise polis kameralarına yansıdı. Görüntülerde konteynerlerin açılması inşaat malzemelerinin çıkarılması ve ele geçirilen uyuşturucuların görüntüleri yer alıyor. Gözaltına alınan 3 şüpheli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından çıkarıldıkları İstanbul Adliyesi'nde tutuklandı.
HA (MK) - İstanbul
Son Dakika › Güncel › İnşaat Malzemeleri Arasında 253 Kilo Eroin Ele Geçirildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.