İnsana Dokunan Belgeseller 22 Ocak'ta Yayında - Son Dakika
Güncel

İnsana Dokunan Belgeseller 22 Ocak'ta Yayında

İnsana Dokunan Belgeseller 22 Ocak\'ta Yayında

Al Jazeera artık Türkiye'de. Al Jazeera Türk Haber Portalı aljazeera.com.tr, mobil uygulamalar ve Al Jazeera Türk dijital dergi, 22 Ocak tarihinde yayına girecek.

21.01.2014 13:29  Güncelleme: 14:40

Al Jazeera Türk'ün söylenilmeyene dokunan, farklı bakış açısı ve görüşleri ön yargısız ve tarafsız sunan haber belgeselleri bu mecralar ile izleyicisine ulaşacak.

40 ülke ve 70'in üzerinde noktada haber büroları bulunan medya devi Al Jazeera, markasını Türkiye'ye taşıyor. Al Jazeera Türkiye, 22 Ocak'ta aljazeera.com.tr ile yayında olacak. Söylenmemiş insan hikâyelerinden uluslararası haberciliğe dokunan Al Jazeera belgeselleri, web sitesi üzerinden yayınlanacak. Belgeselcilik alanında pek çok uluslararası ödül almış olan Al Jazeera, çocuk işçilerden çevre sorunlarına, Uzak Doğu'dan Amerika Kıtası'na, Ortadoğu'daki sorunlardan Balkanlar'daki değişime kadar pek çok konuda belgeselleri ile farkındalık yaratacak.

22 Ocak itibariyle Aljazeera.com.tr'da yayınlanacak belgeseller;

Barut Kokusu

Güneydoğu'daki çatışmalardan geri dönmelerine rağmen geçmişi arkada bırakamamak birçok Türk askeri için kaçınılmaz. Bu film, toplumun her zaman görüp fark edemediği savaşın izlerini taşıyan gazilerin kişisel mücadelesini ön plana çıkarıyor. Belgeselin Yapım ve Yönetmenliğini Melek Demir üstlendi.

Bağdat'ta Cinayet

12 Temmuz 2007 günü Amerikan askeri, Bağdat'ın varoşlarında küçük bir ateş açıldığı haberi üzerine misilleme yaptı. 12 Temmuz günü, 12 Iraklı öldü ve onların arasında iki Reuters Haber Ajansı elemanı da vardı. Hepsi, Amerikan Apache Helikopteri tarafından açılan ateşte vuruldu. Sonrasında, olaylarla ilgili bir video Wikileaks tarafından internete yüklendi. Bağdat'ta Cinayet'te Wikileaks editörü ve Amerikan Askeri analisti ile çekilen ve onların açığa çıkmakta olan bu olaylarla ilgili görüşlerini içeren görüntüleri izliyoruz.

Doğum Yeri Gazze

Filistinli genç bir ailenin oğullarını yaşatmak için zaman ve bürokrasi ile verdikleri savaşın hikayesi. Film, siyasi anlaşmazlıkların merhametine terkedilmiş bir toplumda yeni doğan bir bebeğin bile tıbbi yardım almasının ne kadar zor olduğunu gösteriyor.

Yeniden Yeryüzü

69 bölümden oluşan kısa belgesel serisinde, günümüzün çevre sorunları için çözümler araştırırken, aynı zamanda dünya çapında ekolojik, bilimsel, teknolojik ve tasarıma dayalı projeleri de iyimser bir gözle mercek altına alıyor. Muhabirlerimiz bu konuda kayıtsız kalamayan ilham verici bireyler ve toplumlarla buluşuyorSerinin ilk yayınlanacak olan bölümleri; Masdar Teknoloji Kenti, Nepal Ormanları'nın Geleceği, Berlin'in Arıları.

Bayrakların Tarihi

Serinin her bir kısa belgeseli, ilk dizaynından son haline kadar bir ülkenin bayrağının hikayesini anlatıyor. Her bir bölümde milli bayrakların bağımsızlık mücadelesini nasıl temsil ettiğini ve tarihsel olayların bayrağın tasarımını nasıl etkilediğini gösteriyor. Belgeselin ilk yayınlanacak olan bölümleri: Japonya, Almanya, Güney Afrika.

Renkli Dünya

Bu kısa belgeseller, izleyiciyi dünya çapında bir tura çıkarıp, dünyadaki çelişkileri, umutları, kültürleri, sanat ve gelenekleri gösteriyor. Serinin her bir bölümü insanoğlunun ve tecrübe edilen yerlerin eşsizliğini yansıtıyor. Belgeselin ilk gün yayınlanacak olan bölümleri: Sırbistan: Çarık İmalatı, Lübnan: Seyyar Nargileci, İtalya: Maske.

Ödüllü Belgeseller Al Jazeera'de

AlJazeera'nın son iki yıl içinde belgeselleri ile aldığı ödüllerinden bazıları ise şöyle; CINE Golden Eagle Ödülü, Grierson Ödülü, George Polk Ödülü, Alfred I DuPont Ödülü, Amnesty Uluslararası Medya Ödülü ve Robert F. Kennedy Gazetecilik Ödülü.

Al Jazeera 22 Ocak'ta Türkiye'de aljazeera.com.tr, mobil uygulamalar ve Al Jazeera Türk Dijital Dergi ile online olarak yayına girecek. Al Jazeera'nın yaklaşık bir yıl sonra da televizyon kanalını devreye sokması bekleniyor. Televizyon binasının İstanbul Topkapı'daki inşaatı ve iç düzenlemeleri devam ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnsana Dokunan Belgeseller 22 Ocak'ta Yayında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement