Irak'ta İnsani Yardım Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Irak'ta İnsani Yardım Çalışmaları

Irak\'ta İnsani Yardım Çalışmaları

Türk Kızılayı Başkanı Ahmet Lütfü Akar, Irak'taki şiddet nedeniyle evini terkederek sığınmacı durumuna düşünler için yürütülen yardım çalışmalarını yerinden görmek için Erbil'e geldi.

07.08.2014 15:57

Türkiye, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupların neden olduğu şiddetin mağduru olan insanlara yardım eli uzatmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Türk Kızılayı Başkanı Ahmet Lütfü Akar, sığınmacılar için yürütülen insani yardım çalışmalarını yerinde görmek için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentine geldi. Akar, "İlk günden beri Irak'taki kardeşlerimizin yanında olduk. Kızılay, Türkmenleri yalnız bırakmadı, bırakmaz" dedi.

Bu sabah kente gelen Akar, ilk olarak Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam'ı ziyaret etti. Ardından basın mensuplarına bir değerlendirmede bulunan Akar, bugüne kadar 60'a yakın yardım tırının bölgeye gönderildiğini hatırlatarak, "Tüm şubelerimize talimat verdik. Hedefimiz 176 tırlık insani yardımı bölgeye ulaştırmaktır" diye konuştu.

Bölgedeki çatışmaların bir an önce sona ermesini dileyen Akar, yaşanan şiddet olaylarının insani yardımı güçleştirdiğine dikkati çekti.

"Amacımız, Hazer Kampı'na yönelik çalışmaları geliştirmekti" diyen Kızılay Başkanı Akar şunları kaydetti:

"Ancak son çatışmalardan sonra Hazer Kampı da boşaltıldı. İnsanların mobilize olması yardım çalışmalarını güçleştiriyor. Bizim de yeniden planlarımızı gözden geçirmemiz gerekecek. Türkiye'de sınıra yakın bir bölgeye lojistik merkezimizi kurmayı ve Irak Türkmen Cepnesi (ITC) yetkilileriyle koordineli bir şekilde yardımları Irak'a sokmayı planlıyoruz."

Akar, daha sonra Erbil Türkmen Evine geçerek ihtiyaç sahiplerine yardım kolileri dağıttı. Burada kendisine ITC Milletvekili Aydın Maruf ve TİKA yetkilileri eşlik etti.

İTC Milletvekili Maruf da yapılan yardımlardan dolayı Türkiye'ye teşekkür ederek başladığı konuşmasında "Türk Kızılay'ı bizleri hiç yalnız bırakmadı" dedi.

Maruf, bir soru üzerine Türkmenlerin yaşadığı sorunların Türkiye'de iç siyaset ve seçim malzemesi yapılmamasını  istedi.

Gün içerisinde Erbil'deki ziyaretlerini sürüdüren Akar ve beraberindeki heyet yarın Türkiye'ye dönecek.

Bu arada Kızılay'ın 8 tırlık yardım konvoyu de Erbil'e ulaştı. Gıda malzemeleri depoları boşaltıldığı ve önümüzdeki günlerde sığınmacılara dağıtılacağı ifade edildi.

Kızılay'ın Erbil'deki ekibinin yardım çalışmalarını sürdürecekleri belirtildi. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta İnsani Yardım Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement