Irak'ta Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Şiddet Olayları

Irak\'ta Şiddet Olayları

İran, Irak'taki bombalı saldırıları kınadı.

08.06.2013 12:29

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Irakçi, Irak'ın Bakuba kentinde İranlı turistleri taşıyan otobüsü hedef alan bombalı saldırıyı kınadı.

Saldırıyı, insani ve İslami ilkelere aykırı korkakça bir terörist eylem olarak tanımlayan Irakçi, "Mübarek Miraç gününde İranlı dini ziyaretçilere karşı işlenen bu cinayet, eylemin İslam ümmeti düşmanlarının ajanları tarafından gerçekleştirildiğinin açık göstergesidir" dedi.

Irakçi, bölgede teröristleri destekleyenlere uluslararası hukuki sorumluluklarını hatırlatarak, "İran ve Irak devletlerinin, teröristleri destekleyenler hakkında hukuki süreci takip etme hakkı saklıdır ve uygun zamanda gerekli adımlar kesinlikle atılacaktır" ifadesini kullandı.

Irak devletinin İranlı ziyaretçilerin can güvenliğinden sorumlu olduğuna da dikkati çeken Irakçi, Tahran'ın, konunun takibini Iraklı yetkililerle diplomatik olarak sürdürmekte olduğunu belirtti.

Dışişleri Sözcüsü Irakçi, patlamada ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Irak'ın Bakuba kentinde, İranlı turistleri taşıyan otobüsü hedef akan bombalı saldırıda, Iraklı emniyet kaynaklarının verdiği bilgiye göre 10 İran vatandaşı hayatını kaybetmiş, 30 kişi yaralanmıştı.

İran Kızılayı yetkilileri ise ölü sayısını 14, yaralı sayısını 43 olarak verdi.

Yetkililer, cenazelerin bugün İran'ın Kermanşah kentine getirileceğini belirtti. -

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement