Irak'ta Türkmenleri Hedef Alan Saldırı - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Türkmenleri Hedef Alan Saldırı

Irak\'ta Türkmenleri Hedef Alan Saldırı

Kerkük Vakfı Sözcüsü Nakip: "Irak'ta yaşayan silahsız Türkmenlerin can güvenliğinin sağlanması için öncelikle Irak hükümetinin gerekli tedbirleri bir an önce alması gerekir" "Eğer gerekli tedbirler kısa sürede alınmaz ise Türkiye, Irak hükümeti ve Meclisi ile görüşerek Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgedeki Türkmen nüfusun güvenliğini sağlaması için gerekli adımları atması gerekir"

27.06.2013 12:08

Kerkük Vakfı Sözcüsü ve Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahir Nakip,Türkmenlerin can güvenliğinin sağlanması için öncelikle Irak hükümetinin bir an önce tedbir alması, bunun kısa sürede gerçekleşmemesi durumunda ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgedeki Türkmen nüfusun güvenliğini sağlaması gerektiğini söyledi.

Nakip, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürekli saldırılara hedef olan Irak'ta yaşayan sivil Türkmenlerin can güvenliğinin sağlanması için bir an önce kalıcı çözümler getirilmesini istedi.

2013 yılı başından beri Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Tuzhurmatu ilçesinde 10'a yakın bombalı saldırı gerçekleştirildiğini ve bu saldırılarda yüzlerce Türkmen'in şehit düştüğünü belirten Nakip, aynı kentte en son gerçekleştirilen bombalı saldırıda ise Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu'nun şehit olduğunu ifade etti.

Muhtaroğlu'nun, Irak'ta Türkmenlere karşı yürütülen silahlı saldırıları, sindirme ve asimilasyon politikalarını defalarca gündeme getirdiğini kaydeden Nakip, şöyle devam etti:

"Şehit Muhtaroğlu, Türkmenlerin içinde bulunduğu zor şartları, kendilerine yapılan saldırıları, oyanan oyunları defalarca dile getirdi. Bu haberler Türkiye'ye de geldi. Bu uyarıları basında yer aldı. Ama ne yazık ki bu uyarılara ne Irak hükümeti, ne de Türkiye gerekli ilgiyi gösterebildi. Irak'ta yaşayan silahsız Türkmenlerin can güvenliğinin sağlanması için öncelikle Irak hükümetinin gerekli tedbirleri bir an önce alması gerekir. Eğer gerekli tedbirler kısa sürede alınmaz ise Türkiye, Irak hükümeti ve Meclisi ile görüşerek Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgedeki Türkmen nüfusun güvenliğini sağlaması için gerekli adımları atması gerekir."

Türkiye'nin Türkmenlere yapılan saldırıları Birleşmiş Milletlerin gündemine getirmesini de isteyen Nakip, "Türkiye, daha önceki patlamalarda da tepki koydu fakat tepkiler maalesef Türkmenlerin adı zikredilmeden üstü kapalı bir şekilde ifade edildi. Bu sefer böyle olmamalı. Acilen Birleşmiş Milletlerin bu konuya dikkati çekilmeli" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Türkmenleri Hedef Alan Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement