Irak'taki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Olaylar

Irak\'taki Olaylar

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Blinken, Irak Ulasal Güvenlik Danışmanı Feyyaz'ı telefonla arayarak IŞİD'e yönelik Enbar'da yürütülen operasyonlara desteklerini iletti.

05.01.2014 23:44

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Tony Blinken, Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Faleh Feyyaz'ı telefonla arayarak El-Kaide'ye bağlı Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) yönelik Enbar'da yürütülen operasyonlara desteklerini iletti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Blinken'ın Feyyaz ile bugün bir görüşme gerçekleştirdiği, El-Kaide'ye bağlı IŞİD'e yönelik Enbar'da aşiret mensupları, yerel polis ve Irak güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlara desteklerini ilettiği kaydedildi.

Feyyaz'ın da IŞİD'i toplumdan izole etmek için Irak hükümetinin tüm ulusal siyasi liderlerinin yanı sıra lokal liderlerle işbirliği içerisinde çalışacağını ve terörizmden etkilenen bölgelerdeki halkın acil ihtiyaçlarına cevap vereceklerini söylediği ifade edildi.

Açıklamada Blinken ve Feyyaz'ın, Stratejik Çerçeve Anlaşması altında güçlü bir ABD-Irak güvenlik ortaklığını onayladıkları ve Irak'ı çevreleyen ülkelerdeki bölgesel terör tehdidiyle mücadelede daha büyük işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu kaydettikleri belirtildi.

Açıklamada ayrıca Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı ile Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği'nin üst düzey yetkililerinin IŞİD'e yönelik devam eden operasyonları desteklemek için Iraklı muhataplarıyla normal iletişimlerini sürdürdükleri vurgulandı.

Enbar vilayetinin Ramadi ve Felluce kentlerinde hafta başında çatışmalar başlamış, El-Kaide ile IŞİD, Ramadi ve Felluce'nin denetimini ele geçirdiklerini öne sürmüştü. Bu gelişmeler üzerine Irak ordu birlikleri ile IŞİD arasında bölgede şiddetli çatışmalar başlamıştı. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement