Irak Türkmen Heyeti Eso'da - Son Dakika
Güncel

Irak Türkmen Heyeti Eso'da

Irak Türkmen Heyeti Eso\'da

Eskişehirli tüccar ve sanayiciler Irak ile daha çok iş yapmalıEskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Irak’taki Türkmen milletvekili, politikacı ve yöneticilerden oluşan heyet ile gerçekleştirdiği toplantıda Eskişehirli işadamlarının Irak’ta daha etkin ve kalıcı yatırımlar yapabilmesinin önemini vurguladı.

05.02.2014 17:08

Eskişehirli tüccar ve sanayiciler Irak ile daha çok iş yapmalı

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Irak'taki Türkmen milletvekili, politikacı ve yöneticilerden oluşan heyet ile gerçekleştirdiği toplantıda Eskişehirli işadamlarının Irak'ta daha etkin ve kalıcı yatırımlar yapabilmesinin önemini vurguladı.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Irak'tan Eskişehir'e gelen Türkmen milletvekili, politikacı ve yöneticilerden oluşan heyet ile bir toplantı gerçekletirdi. Toplantıya, T.C. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü, Türkmeneli Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Riyaz Sarıkahya, Kerkük Türkmen Milletvekili Jale Neftçi, Türkmen Adalet Partisi Genel Başkanı Enver Bayraktar, Türkmen Milletvekili Fevzi Ekrem, Kerkük TSO Başkan Yardımcısı Nevzat Avcı, Türkmen Milli Eğitim Genel Müdürü Çetin Abdulkerim, Türkmen Aşiretler Genel Başkanı Fayzullah Sarıkahya, Türkmen Eski Muharipler Derneği Genel Başkanı Yaşar Vandawi ve çok sayıda Türkmen yönetici, politikacı da katıldı.

EKONOMİK VE SOSYAL İŞBİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMELİYİZ

Toplantıda Eskişehir'in ticaret ve sanayisi hakkında bilgi veren Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, "Bizler aynı dilin konuşulduğu ve geçmişten gelen yakın bağlara sahip iki devletin vatandaşları olarak, birlikte iş yapmak ve birlikte başarmak için son derece önemli bir altyapıya sahibiz. Bu bakımdan ülkemiz ile Türkmenlerin sosyal, ekonomik ve kültürel alanda daha güçlü bir birliktelik sağlamasını bizler çok arzuluyoruz" diye konuştu.

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Eskişehir Ticaret Odası'nın Irak'ta Erbil Ticaret Odası ile yaptığı işbirliği anlaşmasına dikkat çeken Başkan Metin Güler, "Bundan sonraki aşamada yapmamız gereken, ilişkilerimizi daha da sıkılaştırarak, işbirliğini arttırmaktır. Şunu söylemeliyim ki hem şahsım hem de Eskişehir Ticaret Odası, global vizyonu doğrultusunda Irak'taki kardeşleriyle bir arada olmak ve birlikte iş yapmak için her zamankinden daha heyecanlı, daha isteklidir. Biz Eskişehir Ticaret Odası olarak, hem üyelerimizin ve Eskişehir'in hem de Türkmen kardeşlerimizin kalkınması için her türlü desteğe hazırız" şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİRLİ İŞADAMLARINA DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Irak'tan gelen Türkmen heyeti adına konuşan Türkmeneli Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Riyaz Sarıkahya ise, Eskişehirli işadamlarına Irak'ta yatırım çağrısında bulunarak, her iki tarafın da kazanım sağlayacağı bir işbirliği geliştirebilmeyi umduğunu söyledi. Özellikle Irak'ta yaşanan değişim sonrası inşaat sektöründe bir çok fırsat bulunduğunu kaydeden Sarıkahya, Eskişehirli iş adamlarına bu noktada destek vermeye hazır olduklarını kaydetti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Irak Türkmen Heyeti Eso'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement