Dışişleri Bakanlığı, İran'da cuma günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Hasan Ruhani tarafından kurulacak yeni hükümete başarı diledi.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Komşumuz İran'da 14 Haziran 2013 tarihinde yapılan seçimler sonucunda cumhurbaşkanlığı görevini üstlenecek olan Hasan Ruhani tarafından kurulacak yeni İran İslam Cumhuriyeti hükümetine, dost İran halkının huzur ve refahına yönelik hizmetlerinde başarılar dileriz" ifadesine yer verildi.
Açıklamada, " Türkiye'nin, bugüne kadar olduğu gibi yeni kurulacak İran hükümetiyle de işbirliğini, iyi komşuluk ilişkileri, karşılıklı yarar ve ortak çıkar temelinde sürdüreceği" belirtildi. - Ankara
Son Dakika › Güncel › İran'da Ruhani'nin Cumhurbaşkanı Seçilmesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.