İran'la Nükleer Müzakereler - Son Dakika
Güncel

İran'la Nükleer Müzakereler

İran\'la Nükleer Müzakereler

AB Yüksek Temsilcisi Ashton, İran Dışişleri Bakanı Zarif ile görüştü

22.11.2013 13:43

İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında İran'ın nükleer programına ilişkin Cenevre'de yürütülen müzakerelerin üçüncü turunda, üçüncü gün görüşmeleri başladı.

BM Cenevre Ofisi'nde gerçekleşen müzakerelerde bu sabah, 5+1 heyetine başkanlık yapan Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile İran heyetine başkanlık eden İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ikili görüşme yaptı.

Ashton, daha sonra 5+1 ülkeleri siyasi direktörleri ile bir araya geldi.

AB Yüksek Temsilcisi Ashton'ın Sözcüsü Michael Mann dün yaptığı kısa açıklamada, önemli ve detaylı görüşmeler gerçekleştirildiğini belirtmişti.

Masadaki anlaşma, ilk etapta İran'a uygulanan yaptırımların hafifletilmesi karşılığında İran'ın programının ilerlememesi ve bazı durumlarda geriye doğru gitmesini öngörüyor. Altı aylık bir süre için geçerli olması beklenen anlaşma, daha kapsamlı bir uzlaşı için gerekli ön metni oluşturuyor.

Diğer taraftan, İran heyetinin, müzakerelere ilişkin pek çok konunun yanı sıra anlaşma metninde uranyum zenginleştirme hakkının yer almasını istediği belirtiliyor.

Müzakerelerin üçüncü turunun bugün sona ermesi planlanıyor.

Cenevre'deki müzakerelerin ikinci turunda AB Yüksek Temsilcisi Ashton, 5+1 ülkeleri dışişleri bakanlarını da görüşmelere çağırmış ve müzakereler bir gün daha uzamıştı. - Cenevre

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'la Nükleer Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement