İshak Alaton'dan Tekzip - Son Dakika
Güncel

İshak Alaton'dan Tekzip

İshak Alaton\'dan Tekzip

"Doktoru da Rüşvet Yiyor Sağlık Bakanlığı'ndaki Bürokratı da" başlıklı haberin tekzip metnidir.

11.06.2012 13:35

1- 11-17 Mart 2012 tarihli "Bloomberg Businessweek Türkiye" dergisinin 56-60 sayfaları arasında "Doktoru da Rüşvet Yiyor Sağlık Bakanlığı'ndaki Bürokratı da" başlığı altında Müvekkil İshak Alaton ile yapılan bir röportaj yayınlanmıştır.

2. Bu röportaj dikkate alınarak http://www.sondakika.com/haber-saglik-bakanligi-nda-rusvet-aciklamasi-3455699/ uzantılı sitede "Sağlık Bakanlığından Rüşvet Açıklaması" başlığı altında bir haber yayınlanmıştır.

3. Müvekkil kendisi ile yapılan bu röportajda, kuruluşuna ve yönetimine katkı sağladığı TESEV ve Açık Toplum vakfından, sağlık sektöründeki yatırımlarından ve ortağı olduğu Alvimedica firmasının çalışmalarından bahsetmiştir.

4. Aynı röportaj içerisinde Müvekkil ayrıca, ortağı olduğu Alvimedica firmasının ürettiği kalp stenti ve kateterler ile bu ürünlerin kalitesinden ve yerli ürün-ithal ürün piyasası ve tercihleri hakkında konuşmuş ve görüşlerini açıklamıştır.

5. Müvekkil ile yapılan röportaj neticesinde yazı amacını ve kapsamını aşan bir şekilde "Doktoru da Rüşvet Yiyor Sağlık Bakanlığı'ndaki Bürokratı da" başlığı ile yayınlanmış ve sanki röportaj süresince Türkiye'de ve Sağlık sektöründe yaşanan rüşvet olaylarından bahsetmiş gibi bir kurgu oluşturulmuştur. Oysa ki Müvekkil sadece kuruculuğunu yapmış olduğu ve yönetim kurulunda bulunduğu Açık Toplum Vakfı ve TESEV'in çalışmaları ve açık-şeffaf toplum yaratma amaçlarından bahsederken rüşvet konusundan bahsetmiş olup bunun dışında rüşvet konusunda başka bir açıklamada bulunmamıştır.

6. Müvekkilin röportaj süresince Sağlık Bakanlığı'nda rüşvet alındığına ilişkin bir beyanatı olmamasına rağmen, sanki bu konuda iddialarda bulunmuş gibi hem yazının başlığı hem de içeriğinde bu yönde ifadelere yer verilmiş olması müvekkilin kişilik haklarının ihlali niteliğindedir.

7. Doğru haber dolaşımının hukuken korunması gerekmekte olup, söz konusu röportajda müvekkilimiz tarafından söylendiği iddia edilen sözler nedeniyle hem gerçek dışı haber yapılmış hem de müvekkilimizin sorumluluğuna yol açacak şekilde manevi kişiliği ve hakları rencide edilmiştir. Bu yazı nedeniyle röportajın yayınlandığı dergiye de tekzip metni gönderilmiştir.

8. Yayınlanan bu yazı yukarıda açıkladığımız nedenlerden dolayı gerçeği yansıtmamakta olup gerçek dışı bilgiler içermektedir.

9. Açıkladığımız nedenlerle, http://www.sondakika.com/haber-saglik-bakanligi-nda-rusvet-aciklamasi-3455699/ uzantılı web sitesinde yayınlanan "Sağlık Bakanlığında Rüşvet Açıklaması" başlıklı yazı Müvekkilin söylemediği sözler dikkate alınarak yazılmış olup kamuoyunu yanıltıcı bilgiler içerdiğinden, 5651 sayılı kanun uyarınca içeriğinin yayından çıkarılmasını ve tekzip talep yazımızın alınmasını takiben yasal süresi içerisinde, belirtilen başlık ve tekzibe konu yazı ile eş büyüklükte, eş karakterde harflerle, içeriği değiştirilmeden bir hafta süreyle yayınlanmasını her türlü hukuki, cezai ve tazminat talepli dava haklarımız saklı kalmak kaydıyla talep ederiz.

İhtar Eden

İshak Alaton Vekilleri

Av. J.Işıl Bağatur, Av. Sinem Çelik Ergül

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İshak Alaton'dan Tekzip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement