Işid Lideri Bağdadi'ye Ait Olduğu İddia Edilen Ses Kaydı - Son Dakika
Güncel

Işid Lideri Bağdadi'ye Ait Olduğu İddia Edilen Ses Kaydı

Mısır Müftülüğü, IŞİD lideri Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydının basında fazla yer almaması gerektiğini belirtti.

14.11.2014 18:03

Mısır Müftülüğü, IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydının yayınlanmasına karşı çıktı.

Müftülükten yapılan açıklamada, örgütün propagandası olacağı gerekçesiyle söz konusu ses kaydının basında "fazla yer almaması" gerektiği vurgulanarak, "Mısır, Hz Allah'ın muhafazası altındadır. Terörizmin yok oluşu Mısırlıların elinden olacaktır" ifadesi kullanıldı.

Sosyal paylaşım sitesi Youtube'da yayınlanan IŞİD lideri Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydında, örgütün " Musul'da ilan ettiği halifeliğin Suudi Arabistan, Yemen, Cezayir ve Mısır'a yayıldığı" öne sürülerek, örgüt mensuplarına Suudi Arabistan yöneticilerine ve bu ülkedeki Şiilere saldırı çağrısında bulunulmuştu.

Öte yandan, IŞİD'in propagandasının yapıldığı "Vilayet Sina" adlı twitter hesabının kapatıldığı ifade edildi. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işid Lideri Bağdadi'ye Ait Olduğu İddia Edilen Ses Kaydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement