İşitme Engelliler Ehliyetlerini Aldı - Son Dakika
Güncel

İşitme Engelliler Ehliyetlerini Aldı

İşitme Engelliler Ehliyetlerini Aldı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde işitme ve konuşma engelli 14 kişi H sınıfı ehliyetlerini aldı.

10.10.2013 09:03

Antalya’nın Manavgat ilçesinde işitme ve konuşma engelli 14 kişi H sınıfı ehliyetlerini aldı.Seray Sürücü Kursu’nda işitme ve konuşma engelli bireylerin ehliyetlerini almaları ve yeni kurs döneminin başlaması nedeniyle bir tören düzenlendi. Törende konuşan Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, hayatı birlikte paylaşma adına işitme engelli bireylerin ehliyetlerini aldıklarını söyledi. Engelli bireylerin ehliyet sahibi olmalarını önemsediklerini ifade eden Bulgurlu, “Kaymakamlık bünyesinde engelli vatandaşlarımızın koordinasyonuyla ilgili görevlendirmeler yaptık. Engelli kardeşlerimizden gelen talep doğrultusunda Seray Sürücü Kursu ile çalışma yapıldı. İlk etapta 14 işitme engelli vatandaşımız H sınıfı ehliyetlerini aldılar. Bizlerin kullandığı arabaları artık ehliyetlerini alan arkadaşlarımızda rahatlıkla kullanabilecekler. Birlikte yaşamak ve hayatı paylaşmak adına, bu medeni cesareti görerek kursa katılan ve belge almaya hak kazanan işitme engelli kardeşlerimizi kutluyorum” diye konuştu. Kaymakam Bulgurlu, yeni dönem kursa ise biri bayan 13 işitme engelli kişin katıldığını belirtti. Kaymakamlık Engelliler Sorumlusu Guddusi Aydın ise kursa katılımın yoğun şekilde devam ettiğini söyledi. Engellileri derslerde yalnız bırakmadığını kaydeden Aydın, “Bizim kursumuz biraz farklı, kursiyerlerimiz işitme ve konuşma engelli olduğu için, bütün derslere öğretmenlerimizle beraber bende katılıyorum. Öğretmenlerimizin anlattığı konuları işaret dili ile kendilerine aktarıyorum. Bu yöntem ile konuları tam anlamı ile anlamalarını sağlıyoruz. Bilinçli ve eğitimli bir sürücü olarak ehliyetlerini alıyorlar” dedi.

İşitme engelli Ömer Yarçin ise ehliyetli bir sürücü olduğunu belirterek, “Daha sonra açılan ehliyet kursuna katıldım. Şimdi ehliyetli bir sürücü oldum. Manavgat’ta yaşamaktan çok mutluyum bize her türlü imkan sağlanıyor. Bize her türlü desteğini veren, Başta Kaymakamımız Emir Osman Bulgurlu’ya, Engelliler Sorumlusu, tercümanımız Guddusi Aydın’a ve Seray Sürücü Kursu kurucusu Orhan Kul’a arkadaşlarım adına teşekkür ederim” dedi.Törende trafik öğretmeninin, tercüman Guddusi Aydın aracılığı ile anlattığı ders izlendi. Daha sonra anladığını anlatmak üzere işitme ve konuşma engelli Alişan Kahya ve Hatice Şahin tekrar yaptı. Böylelikle dersin nasıl işlendiği ve ne kadar verimli olduğu görülmüş oldu.

Kurs hakkında bilgi veren Seray Sürücü kursu kurucusu Orhan Kul, “Kursumuz 16 saat Trafik, 8 saat İlk yardım ve 6 saat Motor tekliği olarak verilmektedir. Ama biz işitme engelli kursiyerlerimizin daha iyi yetişmesi için kursumuzu erken başlatıp geç bitireceğiz. Onlara özel program hazırladık. Biz işitme engellilere kurs verirken ticari amaç gütmeden onlara yardımcı olmak istiyoruz. Gönüllülük esasına göre hayır dualarını almak amacı ile yapıyoruz” dedi.Konuşmaların ve dersin ardından Manavgat’ta H Sınıfı ehliyet alan ilk İşitme Engelli vatandaş olan Musa Kaynar Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu’ya arabasıyla gezdirdi.

ARİF KAPLAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşitme Engelliler Ehliyetlerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement