İskoçya'nın Birleşik Krallık'ta Kalma Kararı - Son Dakika
Güncel

İskoçya'nın Birleşik Krallık'ta Kalma Kararı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Barzani, İskoçya'daki referandumun ardından İngiltere Başbakanı Cameron'ın, İskoç halkına verdiği mesajın bir benzerini Bağdat hükümetinden beklediklerini dile getirdi.

21.09.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, İskoçya'daki referandumun ardından İngiltere Başbakanı David Cameron'ın, İskoç halkına verdiği mesajın bir benzerini Bağdat hükümetinden beklediklerini belirtti.

Barzani, hükümetin resmi sitesinde yayımlanan açıklamasında, İskoçya halkının, Birleşik Krallık'ta kalmaya karar verdiğini hatırlatarak, "İngiltere Başbakanı David Cameron'ın diğer halkların taleplerinin yerine getirileceğine ve ülke yönetiminde daha fazla söz sahibi olacaklarına dair söz vermesi, beni çok mutlu etti. Ben de aynı mesajı, Bağdat hükümetinden bekliyorum. Kürdistan halkı, Irak için kaygılarını ve hassasiyetlerini ortaya koyuyor. Buna karşılık Bağdat'taki yöneticilerinden şunu duymak istiyorum: "Ey Kürdistan halkı! Sesinizi duyduk. Kaygılarınızı gidereceğiz. Çünkü sizi sonsuza kadar ümitsiz ortaklar olarak tutamayacağımızı biliyoruz. Dünya ciddi bir değişimden geçiyor. Bizim de kendimizi değiştirmemiz lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Irak halkının kabul ettiği anayasadaki birçok maddenin uygulanmadığını iddia eden Barzani, şunları kaydetti:

"Bu anayasanın sayısız maddesi şu an uygulanmayı bekliyor. Biz halkımızın şartlarını düzeltmek istiyoruz. Kürdistan'daki güvenliği sağlamak ve anayasanın 140.maddesiyle ilgili tartışmaları bitirmeyi arzuluyoruz. Bağdat'taki siyasetçilerin heveslerinin, rehineleri olmak istemiyoruz. Bağdat'a güvenebilmemiz için ülke gelirinden hakkımıza düşen payı almamız gerekiyor. Bu ülkenin gerçekten vatandaşları olduğumuzu hissedebilmemiz için ihtiyaçlarımızın karşılanması ve beklentilerimizin yerine getirilmesi lazım." - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İskoçya'nın Birleşik Krallık'ta Kalma Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement