İspanya Senatosu, Ermeni İddialarını Savunan Önergeyi Reddetti - Son Dakika
Güncel

İspanya Senatosu, Ermeni İddialarını Savunan Önergeyi Reddetti

İspanya Senatosu, Ermeni İddialarını Savunan Önergeyi Reddetti

İspanya Senatosu, Ermeni iddialarını savunan önergeyi reddetti. Senatör Chiquillo, "22 ülkenin tanıdığını savunuyorsunuz. Ben de size 168 ülke tanımadı diyorum." dedi.

13.05.2015 18:42  Güncelleme: 21:09

İspanya Senatosu, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını savunan bir önergeyi bugün görüşüp, yapılan oylama sonucunda reddetti. Senatör Jose Maria Chiquillo, "Sizler, bu soykırımı 22 ülkenin tanıdığını savunuyorsunuz. Ben de size 168 ülke tanımadı. Buna ne cevap verirsiniz diyorum." şeklinde konuştu.

14 EVET OYU VERİLDİ

Katalonya bölgesinde faaliyet gösteren Entesa adlı siyasi grubun 4 Mayıs'ta sunduğu önerge, bugün Senato'da yapılan oylamada 130 "hayır", 68 "çekimser" ve 14 "evet" oyla reddedildi.

İKTİDAR PARTİSİ 'HAYIR' DEDİ

İspanya'da iktidarda olan Halk Partisi (PP), oylamada önergeye "hayır" oyu kullanan tek siyasi parti olurken, ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) ile Katalonya Yönelim ve Birlik Koalisyonu (CiU), Kanarya Koalisyonu, Asturias Forumu ve Navarra Halk Birliği partileri "çekimser" oy kullandı.

5 PARTİNİN EVET OYLARI YETERLİ OLMADI

İspanyol hükümetine tavsiye niteliği taşıyan önergeye desteği ise Entesa ile Bask Milliyetçi Partisi, Birleşik Sol, Katalonya Cumhuriyetçi Solu ve Amaiur (bağımsızlık yanlısı Bask partisi) verdi.

"KENDİMİZİ TARİHÇİLERİN YERİNE KOYAMAYIZ"

Bu arada Senato'da yapılan görüşme sırasında söz alan PP'den Senatör Jose Maria Chiquillo, "Biz parlamento olarak kendimizi tarihçilerin veya mahkemenin yerine koyamayız. Sizler, bu soykırımı 22 ülkenin tanıdığını savunuyorsunuz. Ben de size 168 ülke tanımadı. Buna ne cevap verirsiniz? diyorum" şeklinde konuştu.

"SOYKIRIM KOLAY AĞZA ALINACAK BİR KELİME DEĞİL"

Chiquillo, İspanya olarak yapabileceklerinin Türkiye ve Ermenistan arasında "karşılıklı diyalog ve anlayışa destek vermek olduğunu" belirterek, "Soykırım öyle kolay ağza alınacak bir kelime değildir. Tarihi ve hukuki bir meseledir" ifadelerini kullandı.

"UMARIM DİĞER AB ÜLKELERİNE ÖRNEK OLUR"

Öte yandan Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon da yaptığı kısa değerlendirmede "İspanya'nın bu konuya önyargısız yaklaşması önemlidir. Umarım diğer AB ülkelerine de bir örnek olur" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İspanya Senatosu, Ermeni İddialarını Savunan Önergeyi Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • GAPPOLU: HDP gelecek ermeni tasarısı geçecek, başka yolu yok. . . 2 41 Yanıtla
  • bilecikli: Helal olsun beee biz soykırım.yapmadık yapanlar utansin 27 2 Yanıtla
  • memetov: Ne güzel demişler 'Biz parlamento olarak kendimizi tarihçilerin veya mahkemenin yerine koyamayız'. Aklın yolu birdir. Gerisi art niyettir oyundur 22 0 Yanıtla
  • TARİH: SAYIN DEMİRTAŞA GELSİN BU OYLAMA 16 6 Yanıtla
  • Tuluğ: Filistinliler keşke biraz İspanyol olsalardı. 22 0 Yanıtla
  • Karakartal: Ermeni soykırımı var deyipte bu ülkenin ekmeğini yiyen kökeni ne olduğu bilinmeyen ...... Defolup gidin bu ülkeden 20 1 Yanıtla
  • teşekkürler türk dostu ispanya..: helal olsun sana ispanya. . sizi zaten seviyordum artık daha çok seviyorum. . kadere bak ne acı ispanya ermenilere karşı bizi savunurken içimizdeki kandil destekli hdp eşbaşkanı ermenilere dua ediyor. . çok acı çok. . ne yapalım ihanet dedikleri bu işte. . 16 1 Yanıtla
  • ..: afferim senatör ciguliye 14 3 Yanıtla
  • samsun: Helal sana ispanya 17 0 Yanıtla
  • akpli: Helal olsun DOĞU PERİNÇEK 7 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement