İsrail Başbakanı Netanyahu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İsrail Başbakanı Netanyahu Açıklaması

İsrail Başbakanı Netanyahu Açıklaması

"Dünyadaki lider güçler, İran’ın urayum zenginleştirme kapasitesine izin verilmesinden bahsediyor.

04.03.2014 19:33

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın barışçıl amaçlarla da olsa uranyum zenginleştirme kapasitesine sahip olmasına izin vermenin "büyük hata" olacağını savundu.

Netanyahu, ABD'deki en etkili İsrail lobi kuruluşlarından Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesi'nin (AIPAC) yıllık konferansında konuştu.

İran'ın nükleer silah edinmekten vazgeçmesinden en fazla İsrail'in yarar göreceğini belirten Netanyahu, ancak, "dünyadaki lider güçlerin İran'ın urayum zenginleştirme kapasitesine izin verilmesinden bahsettiğini" ifade etti. Netanyahu,  bunun ise "büyük bir hata olacağını ve pandoranın kutusunu açacağını" kaydetti.

Netanyahu, bunun aynı zamanda İran'ın, nükleer silaha sahip olma eşiğinde bırakılması anlamına geleceğini ve dünyanın dikkatleri başka yöne çevrildiğinde İran'ın kapasitesini hızlı biçimde yükselterek nükleer silaha ulaşabileceğini savundu. Bunun nükleer silahlanma yarışını da hızlandıracağını belirten Netanyahu, "Eğer bir haydut devletin uranyum zenginleştirmesine izin verirsek, diğer ülkelerin uranyum zenginleştirmemesini nasıl isteyebiliriz?" diye sordu.

Netanyahu, İran'ın sadece nükleer silaha sahip olmasının değil, buna yönelik kapasiteleri bulmasının da önüne geçilmesi gerektiğini, İran'ın ikna edilebilmesinin yolunun da ona yönelik baskının artırılmasından geçtiğini kaydetti.

Netanyahu, İsrail ile Filistin arasındaki barış müzakerelerinin başarılı olabilmesi için Filistinlilerin de İsrail devletini tanıması gerektiğini belirtti. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Başbakanı Netanyahu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement