Kudüs Seriyyeleri, İsrail'e 115 Roketle Karşılık Verecekler - Son Dakika
Güncel

Kudüs Seriyyeleri, İsrail'e 115 Roketle Karşılık Verecekler

Kudüs Seriyyeleri, İsrail\'e 115 Roketle Karşılık Verecekler

İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, İsrail'e karşı "kuşatmayı yarma" adı altında 115 roketin kullanılacağı bir operasyon başlatacaklarını açıkladı.

24.07.2014 23:47  Güncelleme: 00:09

İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, İsrail'e karşı "kuşatmayı yarma" adı altında askeri operasyon başlatacaklarını açıkladı.

Abluka altındaki Gazze'yi günlerdir bombalayan İsrail'e karşı, Kudüs Seriyyeleri, Tel Aviv'in de aralarında bulunduğu bazı kentler ve hedeflere yönelik farklı tiplerde 115 roketin kullanılacağı bombardıman başlatılacağını duyurdu.

FARKLI TİPLERDE 115 ROKETLE HEDEF ALINACAK

Açıklamada, operasyonlar kapsamında Tel Aviv, Aşdod, Beersheva (Bi'r Seba), Askalan ve İsrail'in güneyindeki Gazze şeridi çevresinde yer alan yerleşim birimlerinin farklı tiplerde 115 roketle hedef alınacağı belirtildi.

İSRAİLLİ SİVİLLERİN ZORLA EVLERİNDEN UZAKLAŞTIRILMALARI VE SİVİL KATLİAMLARA TEPKİ İÇİN GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Açıklamada ayrıca söz konusu operasyonların İsrail'in Beyt Hanun, Şucaıyye ve Huzaa bölgelerine karadan başlattığı saldırılar ile İsrail'in sivilleri zorla evlerinden uzaklaştırması ve sivil katliamlara tepki olarak gerçekleştirileceği kaydedildi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

İsrail'in havadan, karadan ve denizden Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 797 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 130 kişi yaralandı.

İsrail ordusu da Gazze'ye saldırı başlattığı günden bu yana 32 askerinin öldüğünü bildirmiş ancak Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bu sayının 76 olduğunu duyurmuştu. Bu saldırılar sırasında 435 İsrailli sivilin de yaralandığı belirtilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kudüs Seriyyeleri, İsrail'e 115 Roketle Karşılık Verecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • baz: birileri hala ışid den bahsediyor yahu hala inanmıyor musunuz o örgüt müslüman değil kardeşim katil hırsız tecavüzcü sürüsü hepsi 70 6 Yanıtla
  • MARDİNLİ HEVAL: kiliciniz keskin olsun ALLAHİN Arslanlari 61 0 Yanıtla
  • Cihan: Kudüs Seriyyeleri Umarım İŞİD gibi kahpe olmazsınız 24 16 Yanıtla
  • tel-awiv: yazık filistine birisi çıkıp wan münit deyince cahillerde sandı filistini kurtaracak . eyy filistinliler inanmayın bırakın füzeleri israil size aylık 5 bin euro veriyor neyinize yetmiyor hamas yüzünden çocuklar ölüyor 2 14 Yanıtla
  • TANER: BENDAHA 1 TEK İSRAİLLİ ÖLDÜĞÜNÜ GÖRMEDİM TABUT VAR ORTADA AMA CESED YOK FİLİSTİN GAZZEYE YARDIM YARDIMCI OLDUĞUNUDA DUYMADIM YALNIZ BİLDİĞİM İSRAİLLİ 1 KİŞİYE 6000 BİN CAN ALIR BUNLAR DAHA O KOTA DOLMADI DOLDUKDAN SONRA BİRİSİ SAVAŞI BİTİRİRİZDER AKP HEMEN GAZZEYE GİDER 2 SİYASET EDERDİ YOKSA 2 13 Yanıtla
  • serwan: Hewalît heja lexin lexin 1 5 Yanıtla
  • ömer faruk: tamamda ni haberi yayıyosunuz direk yapın ya adamlar şimdi önlem alır 0 0 Yanıtla

Advertisement