İsrail Savunma Bakanı'ndan Şok Karar - Son Dakika
Güncel

İsrail Savunma Bakanı'ndan Şok Karar

İsrail Savunma Bakanı\'ndan Şok Karar

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, siyaseti bıraktığını ve ocak ayındaki seçimlerde yer almayacağını söyledi.

26.11.2012 11:18  Güncelleme: 12:58

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, siyaseti bıraktığını ve Ocak ayındaki seçimlerde yarışmayacağını söyledi.

22 Ocak'taki seçimlerde Başbakan Binyamin Netanyahu'nun en güçlü rakibi olarak gösterilen İşçi Parti lideri Ehud Barak'ın ABD Başkanı Barack Obama tarafından da desteklendiği ileri sürülüyordu.

GAZZE'Yİ VURMAK İÇİN ORDUDAN AYRILMAMIŞ

Barak yaptığı açıklamada, "Öteden beri emekliye ayrılmayı düşünüyordum, ancak son Gazze Operasyonu mecburiyeti yüzünden vazifemin başından ayrılamadım. 22 Ocak 2013'teki seçimlere kadar işimin başında kalıp akabinde siyasete ve orduya veda edeceğim" dedi.

Ehud Barak'ın büyük bir siyasi ve askeri isim olduğunu ifade eden bazı İsrailli merciler onun danışmanlığına ihtiyaç duyacaklarını ifade ettiler. Barak ise, hayatının büyük kısmını İsrail için adadığını, ancak artık ailesine vakit ayırmak için emekliye çekileceğini ve İsrail için çalışacak gençlere fırsat verileceğini dile getirdi.

İşçi Partisi lideri Ehud Barak, 1999 - 2001 arasında İsrail Başbakanlığı yaptıktan sonra 2011'de bağımsız olduğunu ilan etmiş ve İsrail Savunma Bakanlığı ve Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Yardımcılığına getirilmişti. Barak, İsrail ordusunda otuz beş sene hizmet vermiş bir asker ve siyasetçi olarak vatandaşlarının nazarında itibar görüyor. Ehud Barak, Gazze'ye karşı İsrail ordusunun operasyonlarında lider rol oynamasıyla ve İsrail için büyük tehdit olarak değerlendirdiği İran'a karşı farklı strateji teklifleriyle biliniyor.

MAVİ MARMARA'NIN BİRİNCİ SORUMLUSUYDU

Türkiye açısından çok önemli bir olay olan İsrail'in Mavi Marmara baskınında Ehud Barak Savunma Bakanlığı yapıyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Savunma Bakanı'ndan Şok Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement