İstanbul'da, Açlık Grevindeki Filistinli Esirlere Destek Gösterisi - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da, Açlık Grevindeki Filistinli Esirlere Destek Gösterisi

İstanbul\'da, Açlık Grevindeki Filistinli Esirlere Destek Gösterisi

Fatih Camisi avlusunda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup, İsrail hapishanelerinde açlık grevinde bulunan Filistinli esirlere destek verdi.

09.05.2014 19:22

Fatih Camisi avlusunda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup, İsrail hapishanelerinde açlık grevinde bulunan Filistinli esirlere destek verdi.

Cuma namazı sonrası cami avlusunda bir araya gelen gruptakiler, "Yiğit esirlerimizin yanındayız", "Esirlerimiz... Prangalarının kırılması vakti çatmıştır", "Esirlerimizin hürriyetine kavuşması bütün ümmetin şeri' görevidir" yazılı pankartlar açarak, çeşitli sloganlar attı.

Burada açıklama yapan Medeniyet Vakfı'ndan Şerif Niziplioğlu, İsrail zindanlarında bulunan Filistinli tutukluların yanında olduklarını söyledi.

Niziplioğlu, "Filistin topraklarının işgalinin bizim topraklarımızın işgali olduğunu tüm dünyaya haykırmak istiyoruz. İsrail, bütün Müslümanların ortak malı olan bu toprakları işgal etti ve tüm dünya da buna sessiz kaldı. Ama bu gün o topraklara sahip çıkan Ahmet Yasin'in öğrencileri, dünyanın neresinde olursa olsun Mescid-i Aksa'ya, Filistin'e ve işgal edilmiş topraklara sahip çıkacaktır. Zalimler bir gün yok olup gidecektir ve onların yok oluşları yakındır. Allah'la savaşıp, o savaşı kazanan kimse olmamıştır" diye konuştu.

Mazlum-Der İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar da Filistin meselesine işaret ederek, "Filistin meselesi, 1948'de İslam topraklarına, insanlık coğrafyasına çöreklenen bir zulüm şebekesinin devletleşmeye çalışması ve onun karşısında haktan, adaletten ve insanlıktan yana olanların direnmesi meselesidir. Filistin meselesi, toplara tanklara direnmedir" ifadelerini kullandı.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Filistinli esirlerin gerekirse zindanlarda direnilebileceğini İslam ümmetine gösterdiğini vurgulayarak, "Şehitlerimizle, yaralılarımızla, esirlerimizle iftihar ediyoruz. Onlar ümmetin onuru olmuştur. Rabbim onların kıyamını mübarek kılsın" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bir süre slogan atan gruptakiler, olaysız bir şekilde dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da, Açlık Grevindeki Filistinli Esirlere Destek Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement