İstanbul'daki 3. "Kck" Davası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki 3. "Kck" Davası

İstanbul\'daki 3. "Kck" Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin, aralarında gazetecilerin de bulunduğu, 20'si tutuklu 46 sanığın yargılandığı davada, tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasına devam edi...

28.10.2013 12:23

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin, aralarında gazetecilerin de bulunduğu, 20'si tutuklu 46 sanığın yargılandığı davada, tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmada, tutuksuz sanık Ülkem Evrim Kepenek, tüm dünyada herkesin bildiği basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü gibi normların bulunduğunu, Türkiye'de bu durumun var olduğunu dile getirerek, "Siz, 'gazeteciliği yargılamıyoruz, basın özgürlüğü var' derken, tam da gazeteciliğimizi yargılıyorsunuz. Eğer gazeteciliği yargılayacağınızı iddia ediyorsanız, bunu yasalara dökün. Düşünce ve ifade özgürlüğünü, kısmen var olan basın özgürlüğünü ortadan kaldırın. Yasalarınızla hangi haberlerin ne şekilde işleneceğini belirleyin. Bizim yaptığımız haberler, yasal olarak da suç olsun. O zaman bizi yargılayın. Fakat şunu da çok iyi bilin ki, ben ve arkadaşlarım bu yasaları çıkartsanız dahi gazetecilik yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bir insanın kendi dilinde savunma yapabilmesi için, paralı anadil hakkı ile karşı karşıya kaldıklarını, arkadaşlarının kendi dillerini konuşabilmeleri için ücret ödemelerini ahlaki bulmadığını dile getiren Kepenek, "İnsanın doğuştan sahip olduğu haklardan biri de anadilinde kendini ifade etme hakkıdır. Bu hakkı bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Özetle, Kürtçe dillinde konuşmak isteyen, birlikte ürettiğim, haberciliği paylaştığım arkadaşlarımın, anadilde savunma haklarının ilk duruşmalarda kabul edilmemesinden dolayı, ahlaki ve vicdani olarak Türkçe konuşmayı uygun bulmadım" dedi.

Tutuksuz sanık Kepenek, Dicle Haber Ajansı'nda çalıştığına ve haber yaptığına hiçbir zaman pişman olmadığını, ne olursa olsun hiçbir zaman da pişman olmayacağını söyledi.

Öğleden sonra resmi tatil olması nedeniyle duruşma, 30 Ekim Çarşamba  gününe ertelendi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 3. 'Kck' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement