Istanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Istanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, İstanbul'daki terör saldırılarını kınayarak, "Bu saldırıları ortaya koyanlar bilmeli ki biz bir ölür, bin diriliriz. Bu vesileyle tüm terör saldırılarını kınıyor ve milletimizin ayağa kalkışını selamlıyoruz" dedi.

11.12.2016 17:43

Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, İstanbul'daki terör saldırılarını kınayarak, "Bu saldırıları ortaya koyanlar bilmeli ki biz bir ölür, bin diriliriz. Bu vesileyle tüm terör saldırılarını kınıyor ve milletimizin ayağa kalkışını selamlıyoruz" dedi.

Vakıf binası önünde toplanan bir grup vatandaş, tekbir getirip, terörü lanetleyen slogan attı.

Aldemir, grup adına yaptığı açıklamada, dün gece Beşiktaş'ta hain bir saldırının yaşandığını hatırlatarak, saldırıyla ülkenin birlik, beraberlik ve istikrarının hedef alındığını söyledi.

Şehitlere rahmet, yaralılara da şifa dileyen Aldemir, küresel güçlerin Türkiye üzerinde oyunlarına devam ettiğini, İstanbul'daki terör saldırısının da bu oyunların bir parçası olduğunu vurguladı.

Terör saldırısını "ülkenin kendine gelme çabalarını bertaraf etmek ve milletin kendine dönmesini yok saymaya yönelik çabalar" diye nitelendiren Aldemir, "Küresel güçler ve taşeron örgütler, ülkemizi kan gölüne çevirerek Türkiye'nin kendi kendini coğrafyasıyla beraber yönetmesini engellemek için saldırıda bulunuyorlar. Yeni anayasa girişiminin hemen ardından bu saldırının gerçekleşmiş olması son derece manidardır ama bilmeliler ki hiçbir saldırı 15 temmuzda da görüldüğü üzere bu coğrafyanın birlik ve beraberliğini engelleyemeyecektir." dedi.

Terörün her türlüsüne, Anadolu'nun yiğit insanları olarak Kürt'ü ve Türk'üyle, milletin iradesiyle diz çöktürüleceğine inandıklarını belirten Aldemir, şöyle konuştu.

"Hiçbir coğrafya, bu coğrafyada binlerce yıllık kardeşliği bitiremeyecek, bilakis şehitlerimizin kanıyla sulayarak millet olma ruhunu diriltecektir. Bu coğrafyanın yeniden adaletin, merhametin ve özgürlüğün başkenti olması için değil 38 şehit, binlerce şehit de verilse, bizler şehit olarak toprağı yurt yaparız. Bu bizim tarihimizde var. Bu saldırıları ortaya koyanlar bilmeli ki biz bir ölür, bin diriliriz. Bu vesileyle tüm terör saldırılarını kınıyor ve milletimizin ayağa kalkışını selamlıyoruz."

Aldemir'in açıklaması daha sonra Kürtçe ve Arapça olarak okundu. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Istanbul\'daki Terör Saldırısına Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Istanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement