İstanbul'dan Sonra İkinci Metrobüs Denizli'ye Geliyor - Son Dakika
Güncel

İstanbul'dan Sonra İkinci Metrobüs Denizli'ye Geliyor

İstanbul\'dan Sonra İkinci Metrobüs Denizli\'ye Geliyor

Denizli'de, halk otobüsü toplu taşımasını yapan Kiler Holding'in, İstanbul'dan sonra ikinci metrobüsün Denizli'de hizmet vermesi ile ilgili kararı şehirde sevinçle karşılandı.

23.07.2012 15:15

Denizli'de, halk otobüsü toplu taşımasını yapan Kiler Holding'in, İstanbul'dan sonra ikinci metrobüsün Denizli'de hizmet vermesi ile ilgili kararı şehirde sevinçle karşılandı.

Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler'in, Denizli ve Afyonkarahisar'ın otobüs toplu taşınmasının kendilerinde olduğunu, ayrıca Turex olarak ilk defa metrobüs işletmesini kendilerinin aldığını ve 6 ay içerisinde metrobüsün Denizli'de olacağı yönündeki açıklamaları, alt ve üst yapı çalışmalarında sona gelinen Ege'nin ikinci büyük kenti Denizli'de heyecanla karşılandı. Yolların metrobüse uygun hale getirildiği Denizli'de hatlar bile belirlenirken, kaç metrobüsün hizmet vereceğinin henüz belirlenmediği, bu sayının ilk etapta 6 ile 10 arasında olmasının beklendiği belirtildi. Raylı sistemlerin şehirlere gelmesinin ulaşım açısından gelişmişliği gösterdiğini belirten vatandaşlar, "Toplu taşımanın yaygınlaştırılması, merkezden araçların uzaklaştırılması, şehir trafiği ve otopark açısından şehrin dokusu açısından güzel olacaktır" dediler.

Denizli'nin küçük bir şehir olmadığını belirten bir vatandaş, "Ege'de potansiyeli olan bir il. Metrobüsün hizmet vermesi Denizli adına çok güzel olur. Çünkü özel araçlarla trafikte sıkıntı yaşanıyor. Bunun yanı sıra karbon salınımı ve kullanılan yakıtın dışa bağımlılığı sebebiyle toplu taşımayı destekliyoruz" dedi. Metrobüsün Denizli'ye gelmesinin çok önemli olduğunu ve trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağını söyleyen bir diğer vatandaş ise, "Özel bir araç 5 kişi taşıyor, metrobüs onlarca kişiyi taşıyor. Metrobüs trafiği çok rahatlatacak. Metrobüsün gelmesi belki 3 kişinin canını acıtabilir ama 3 bin kişiyi rahat ettirecek" diye konuştu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise, metrobüs ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirterek şunları söyledi: "Denizli'de toplu taşımanın cazip hale gelmesi, daha konforlu olması adına görüşmeler devam ediyor. Denizli'de konforlu metrobüs araçları, trafiği rahatlatacak. Biz bu araçların Denizli'de olmasını arzu etmiştik."

Denizli'deki alt yapı ve üst yapı çalışmalarının metrobüsün de çalışabileceği şekilde yapıldığını, bu yüzden yeni bir ihale sürecinin yaşanmayacağını belirten Osman Zolan, sözlerine şöyle devam etti: "Denizli'de halk otobüsü işletmesini yapan Turex şirketi düzenlenen ihalenin sonuna kadar metrobüsleri alarak burada hizmet verecek. Kullanılan hatlar aynı hatlar olacak. Bu konuda yeni bir ihaleye gerek kalmayacak. Denizli'nin metrobüse kavuşmuş ve bu konfora ulaşmış olması bizim için çok önemli. İstanbul'dan sonra Ege Bölgesi'nde ilk defa metrobüsün Denizli'de olması bizim için sevindirici" Metrobüs siparişleri konusunda sürecin devam ettiğini belirten Zolan, "Yakın tarihte Denizli'de metrobüsle ilgili çalışma olacaktır" dedi.

Metrobüsün güzergahının da belirlendiğini belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, sözlerine şöyle devam etti: " Pamukkale Üniversitesi'nin olduğu alandan başlayan metrobüs hattı, İstiklal Caddesi, Gazi Bulvarı, inşaatı süren eski garaj, 29 Ekim Bulvarı, Servergazi Devlet Hastanesi, Umut-2 ve Umut-3, bir hat da Yenişehir bölgesinden geçecek. Kendi özel aracımızdaki gibi konforlu bir ulaşım olacak. Denizli'ye hayırlı olsun." - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'dan Sonra İkinci Metrobüs Denizli'ye Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement