İstanbul'un ilk 'Köy ve Yaşam Merkezi' Çatalca'da açıldı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'un ilk 'Köy ve Yaşam Merkezi' Çatalca'da açıldı

İstanbul\'un ilk \'Köy ve Yaşam Merkezi\' Çatalca\'da açıldı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan, 'Köy ve Yaşam Merkezi' projesiyle İstanbul'da kullanılmayan köy okulları; kütüphane, atölye, gençlik kampı ve kurs merkezlerine dönüştürülecek.

10.01.2023 16:22  Güncelleme: 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan, 'Köy ve Yaşam Merkezi' projesiyle İstanbul'da kullanılmayan köy okulları; kütüphane, atölye, gençlik kampı ve kurs merkezlerine dönüştürülecek. Projenin ilk örneği, faaliyetlerine başlayan Çatalca Arif Nihat Asya Köy ve Yaşam Merkezi oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, "Projeyle, köylerimizde var olan doğal ve beşeri mirası nesilden nesle aktarmak, köy ve yaşam merkezlerimizde tüm vatandaşlarımıza hizmet sunmak istiyoruz" dedi.

Çatalca'da açılan merkezle, sürecin başladığını ve uygulamanın İstanbul geneline yayılacağını belirten İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, "Atıl kalarak kullanılmayan köy okullarımızı ihtiyaca yönelik olarak anaokulu, ilkokul veya halk eğitimi merkezi ya da bunların hepsinin birlikte kullanıldığı mekanlara dönüştürdük. Köylülerimizin ihtiyaç duyduğu her türlü eğitimi, aynı zamanda çocuklarımızla ve gençlerimizle beraber bu mekanlarda veriyoruz. Bu mekanlardaki en güzel yönlerden biri de aynı anda 3 kuşağa hitap edebiliyor olması. Köyde yetişkinler, çocukları, torunları ile aynı eğitim çatısı altında bir araya eğitim için geliyor. Halk eğitim merkezlerine ek olarak fiziki şart ve koşullara göre buraları çocuklarımızın ve gençlerimizin vakit geçirebilecekleri, doğal köy yaşamını teneffüs edecekleri doğal ortamlar oluşturmaya yönelik çalışmalarımız da devam ediyor" dedi."Köylerimizde var olan doğal ve beşeri mirası, nesilden nesile aktarmak gayesiyle Bakanlığımızın öncülüğünde başlatılan Köy Yaşam Merkezleri projesiyle yediden yetmiş yediye bütün vatandaşlarımıza hizmet sunmaya devam ediyoruz"  ifadelerini kullanan Yazıcı, "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, Sayın Bakanımızın öncülüğünde başlayan proje ilimizdeki ilçe ve köylerde büyük ilgi ile karşılanıyor. İlçe ve köylerimizdeki vatandaşlarımız için köy yaşam merkezleri artık buluşulan ortak bir nokta haline geldi. 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında da Bakanlığımızın öncülüğünde tüm ilçelerimizde köy yaşam merkezlerinin açılması ve aktif olarak hayata geçirilmesiyle ilgili çalışmalara devam edeceğiz" diye konuştu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'un ilk 'Köy ve Yaşam Merkezi' Çatalca'da açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement