İtalya'nın Lampedusa Adasındaki Göçmenler - Son Dakika
Güncel

İtalya'nın Lampedusa Adasındaki Göçmenler

İtalya\'nın Lampedusa Adasındaki Göçmenler

Kaçak göçmenlerden bir bölümü uçakla Sicilya adasına transfer edildi.

24.12.2013 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'nın kaçak göçmenlerin Avrupa'ya kaçıştaki ilk durağı olan Lampedusa adasındaki 100 kadar göçmen uçakla Sicilya adasına götürüldü.

Lampedusa adasındaki Göçmen Karşılama Merkezi'nde göçmenlerin "uyuza karşı önlem kapsamında çırılçıplak soyundurularak hortumla yıkanması" skandalının geçen hafta kamuoyuna yansımasının ardından bugün yapılan bir çalışmayla 219 kişiden 100 kişilik bir grup, uçakla Sicilya'nın Palermo kentine götürüldü.

Göçmenlerin Sicilya'ya transferini sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki kişisel hesabından duyuran kişi olan ve iki gündür göçmen merkezinde barikat kurma eylemi yapan Demokrat Parti'nin Fas asıllı milletvekili Khalid Chaouki, ikinci grubun da öğleden sonra saatlerinde Lampedusa'dan ayrılacağını kaydetti.

İtalya'da, 3 Ekim'de yaşanan ve 366 kişinin yaşamını yitirdiği faciadan kurtulan olayın tanıklarından 7 göçmen ile 11 Ekim'deki faciadan kurtarılan 10 göçmenin, tanık olmaları sebebiyle mahkemeden gelecek izne kadar adada kalmaya devam edeceği belirtildi.

İtalya'nın kendisi de göçmen olan Entegrasyon Bakanı Cecile Kyenge de Lampedusa'daki göçmen merkezinden ilk grubun taşınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, merkezde son yaşananlardan sonra bunun bir gereklilik haline geldiğini söyledi.

Devlet televizyonu RAI de geçen hafta yayınlanan, göçmenlerin çırılçıplak halde hortumla yıkandığına ilişkin görüntüleri, ülke gündemine bomba gibi düşerken, yoğun göçmen akınına uğrayan Lampedusa adasındaki yetersiz koşulları tekrar gündeme taşımıştı. Avrupa Komisyonu da İtalya'ya, Lampedusa'daki göçmenlerin durumuna ilişkin yasal işlem uyarısı yapmıştı.

9 göçmenin açlık grevi sürüyor

Öte yandan, Roma'daki Ponte Galleria isimli Göçmen Tanımlama ve Sınırdışı Etme Merkezi'ndeki kötü koşulları ve uzun kalma sürelerini protesto etmek için dudaklarını dikerek açlık grevi başlatan 9 kadar göçmenin eylemi ise sürüyor.

Bakan Kyenge, hükümetin hapishanelerle ilgili hazırladığı yeni kararnamenin, göçmenleri ilgili merkezlere yönelik bazı iyileştirici düzenlemeleri içerdiğini de ifade etti. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İtalya'nın Lampedusa Adasındaki Göçmenler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement