İtalyan Anneden Yardım Çağrısı - Son Dakika
Güncel

İtalyan Anneden Yardım Çağrısı

İtalyan Anneden Yardım Çağrısı

Boşandığı İtalyan eşi Alice Rossini'den intikam almak için 5 yıl önce kızını kaçırarak, ülkesine götüren ve İtalya'da yapılan yargılamada gıyabında 10 yıl hapse mahkum edilen Suriyeli Mohamed Kharat'ın, bu hafta sonu Türkiye'de tutuklandığı ortaya çıktı.

21.11.2016 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boşandığı İtalyan eşi Alice Rossini'den intikam almak için 5 yıl önce kızını kaçırarak, ülkesine götüren ve İtalya'da yapılan yargılamada gıyabında 10 yıl hapse mahkum edilen Suriyeli Mohamed Kharat'ın, bu hafta sonu Türkiye'de tutuklandığı ortaya çıktı. Rossini, hem Türk hem İtalyan hükümetine, kızının bulunması için çağrıda bulundu.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Monza kentinde yaşayan

Alice Rossini, Mohammed Kharat ile olan evliliğini 2011 yılında açtığı boşanma davasıyla sonlandırdı.

Ayrılığı kabullenemeyen Kharat, bu evlilikten dünyaya gelen 21 aylık kızları Emma'yı kaçırarak, ülkesi Suriye'ye götürdü.

Kızıyla birlikte izini kaybettiren baba, Rossini'yi sadece iki kez telefonla arayarak, ayrılık kararı sonrası onu cezalandırmak için kızını kaçırdığını söyledi.

Kızını Geri Vermek İçin 300 Bin Euro İstedi

Mart ayında 6 yaşına girecek olan kızını bulma umuduyla 2014 yılında Türkiye-Suriye sınırına kadar giden anne Rossini, telefonla ulaştığı eski eşinden, "Kızını istiyorsan bana 300 bin euro vermen gerek" cevabını aldı.

Alice Rossini, 5 yılda sadece iki kez telefonda sesini duyabildiği kızından da eski eşinden de bir daha haber alamadı.

Türkiye'de Tutuklanma Haberi, Kızını Bir Daha Görme Umudu Oldu

Rossini'nin, kızını kaçıran eski eşine karşı Monza Adliyesi'nde açtığı davanın sonucunda Mohammed Kharat 10 yıl hapse mahkum edildi ve hakkında Interpol tarafından uluslararası arama kararı çıkarıldı.

Avukatı Luca Zita aracılığıyla İtalyan basınına açıklama yapan Alice Rossini, 30 yaşındaki Mohammed Kharat'ın hafta sonu Türkiye'de tutuklandığını duyurdu.

Tutuklanma haberi, kızını bir daha görebilme umudu olan anne, "Kızımı geri istiyorum. Kızımı geri getiremezse ülkemin benim için bir değeri kalmaz" dedi.

"İtalya'ya iade edilmeli"

Avukat Luca Zita, Mohammed Kharat'ın İtalya'ya iade edilmesi gerektiğini savunarak, ancak bu şekilde Alice Rossini'nin kızına kavuşabileceğini söyledi.

Zita, "İtalya'nın Ankara Büyükelçisi (Luigi Mattiolo) ve İtalya Dışişleri Bakanlığı ile görüştüm. Kharat şu an Türkiye'de yabancıların tutulduğu bir merkezdeymiş. Bana Türkiye'nin, Kharat'ı İtalya'ya iade etmeyebileceğini, Suriye'ye geri gönderebileceklerini söylediler. O Suriye'ye gönderilirse, orada izini bir daha bulamayız. Bu, Emma'yı evine geri getirebilmek için tek şansımız, aksi halde onun nerede olduğunu ve kimin yanına bırakıldığını asla bilemeyeceğiz" diye konuştu.

Yazılı başvurularda bulunarak, uluslararası sözleşmeler gereği Kharat'ın İtalya'ya iade edilmesi gerektiğinin altını çizdiğini söyleyen Zita, İtalya ve Türk hükümetleri arasında bu meselenin çözülebileceğini dile getirerek, "İtalyan hükümeti, Türk hükümetiyle bu konuda diyalog kurmalı" dedi. - Roma

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İtalyan Anneden Yardım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement