İzmir'deki Sağanak - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Sağanak

İzmir\'deki Sağanak

Sel sularının etkili olduğu Buca ilçesine bağlı vezirağa ve 19 Mayıs mahallelerinde hasar tespit çalışması yapıldı Türk Kızılay'ı mahallelere 100 adet çadır ve gıda malzemesi, İzmir Büyükşe...

26.11.2013 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de dün etkili olan sağanakta sel sularının baskına yolaçtığı Buca ilçesi Vezirağa ve 19 Mayıs mahallelerinde hasar tespit çalışmaları yapılırken, Türk Kızılayı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgeye yardım malzemeleri gönderdi.

Yeşilderenin taşması sonrası, Yeşildere Caddesi'nin yanında bulunan Vezirağa ve 19 Mayıs mahallelerinde sel suları birçok eve girdi. Vatandaşlar, kot farkından dolanı su seviyesinin 4 metreye kadar ulaştığını bildirdi.

19 Mayıs Mahallesi Muhtarı Mustafa Sayar, Yeşildere'nin debisinin yetersiz olduğunu bu nedenle taşma yaşandığını ve mahallelerinin sular altında kaldığını savunarak, "Selden 100-150 arası evin etkilendi. Mahalleye bağlantı sağlayan köprü yıkıldı. Mahalleli, ulaşımını sağlayamıyor" dedi.

Mahalle sakinlerinden Rıfat Yalor ise, su baskınında iki çocuğuyla evinde mahsur kalan komşularını ancak çatıdan çıkarabildikelrini belirterek, "Dere taşınca, kot farkından dolayı bazı evler tamamen su altında kaldı, su seviyesi 4 metreye kadar yükseldi" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekpiler, bugün Vezirağa ve 19 Mayıs mahallelerindeki evlerde hasar tespiti için çalışma yaptı. Vatandaşlar tarafından evlerinin önüne bırakılan kullanılamaz hale gelen eşyalar, belediye ekipleri tarafından kepçeyle kamyonlara yüklendi.

Mahallelerde ilaçlama çalışması yapan ekipler Yeşildere çevresinde yıkılan istinat duvarlarının yerine güvenlik amaçlı bariyer kurdu, ayrıca dere içerisine yıkılan köprünün parçalarını da kaldırdı.

Türk Kızılay'ı ekipleri de bölgeye gelerek mağdur durumdaki vatandaşlara 100 çadır, battaniye ve gıda yardımında bulundu. Kızılay'ın ikram aracından da vatandaşlara sıcak çorba dağıtılacağı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri de mahallelerde vatandaşlara gıda ve temizlik malzemesi dağıttı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Sağanak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement